O firmă din Bacău a câștigat contractul de 8,4 milioane de lei pentru pregătirea lucrărilor de modernizare a Transfăgărășanului

 

# Ce servicii va presta firma câștigătoare

Pe 17 octombrie a fost desemnat câștigătorul contractului pentru elaborarea documentației de avizare a lucrărilor de modernizare a drumului național DN 7C – Transfăgărășan, între km 104 (Piscul Negru) și km 130,8 (Cabana Bâlea Cascadă). Anunțul a fost făcut de Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Dintre trei ofertanți, câștigătoare a fost desemnată firma Rutier Conex XXI SRL din Bacău, care va avea și alți șase subcontractanți, cu oferta de 8,4 milioane de lei (fără TVA).

 

Contractul este finanțat prin Programul Transport 2021 – 2027 și va putea fi semnat după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea acestora.

 

„Doresc astfel să aplicăm soluții tehnice care să permită circulația în condiții de siguranță pe Transfăgărășan pentru o perioada cât mai lungă din an, între Piscul Negru și Cabana Bâlea Cascadă”, a precizat Cristian Pistol.

„Obiectivul general al proiectului este de a stabili măsurile de intervenție necesar a fi întreprinse pentru desfășurarea, pe cât posibil, a traficului tot timpul anului pe DN 7C – Transfăgărășan”, se arată în caietul de sarcini al contractului.

Se caută soluții pentru ca drumul să fie deschis permanent circulației

Firma câștigătoare va presta următoarele servicii și va elabora cel puțin următoarele documente:

- realizarea expertizei tehnice, care să promoveze intervențiile asupra drumului eistent, pentru ca circulația să fie deschisă tot timpul anului sau pentru o perioadă de timp cât mai îndelungată și pe secțiunea de drum cuprinsă între km 104 și km 138 prin adoptarea unor soluții tehnice corespunzătoare;

- elaborare Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI);

- elaborarea documentației de atribuire a contractului de proiectare și execuție lucrări și asistență tehnică acordată CNAIR în perioada derulării procedurii de achiziție publică.

Expertiza tehnică va fi realizată pentru trecerea de la un drum deschis temporar circulației la un drum deschis permanent circulației. Ea va fi valabilă cel puțin trei ani. În urma expertizei tehnice trebuie identificate și emise soluții de realizare sau de îmbunătățire pentru:

- polate, consolidări, lucrări de scurgerea apelor, lucrări de siguranță rutieră;

- zone pentru parcări (spații pentru comercianți în parcări, modele de taxare a acestor spații de servicii publice;

- zone de „viewpoint”;

- zone pentru banda de vehicule grele;

-„puncte negre”;

- închiderea sigură a tunelului, pe ambele capete

- panouri de informare digitale „la poale”: număr de locuri de parcare ibere, temperatura/vânt/polei etc.

Firma va avea la dispoziție 12 luni pentru a finaliza contractul.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea