Consilier local condamnat pentru trafic de influență

 

Un consilier local de la Aninoasa a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență. Mihai Alexandru Chiţimia, consilier local din partea PMP, este acuzat că a cerut unei femei 2.100 euro pentru a ajuta pe fiica acesteia să obțină permisul de conducere. Alesul local i-a spus că ar avea relaţii la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeş. După ce a dat banii, eleva a picat examenul, iar mama sa a făcut denunț. Cazul a avut loc în primăvara anului 2021.

La un an distanță, în martie 2022, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au dispus trimiterea în judecată a lui Mihai Alexandru Chiţimia pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

 

„În fapt, în primăvara anului 2021, inculpatul în cauză a pretins şi primit de la o persoană suma de 2.100 de euro, lăsând-o să creadă că are influenţă asupra unui funcţionar de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeș, în sensul că o va ajuta pe fiica acesteia să obţină permisul de conducere auto, respectiv să fie declarată admisă la probele practică şi teoretică. În cauză, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș, instituție la care a fost formulat și denunțul, au fost delegați să efectueze mai multe activități de urmărire penală de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.”, se arată într-un comunicat emis de DGA. Argeș.

 

Pe 25, octombrie, consilierul local a fost condamnat de către Tribunalul Argeș la trei ani de închisoare cu suspendare. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

„Condamnă pe inculpatul Chițimia Mihai Alexandru la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, faptă prevăzută de art.291 alin.(1) C.pen., rap. la art.5 şi art.6 din Legea nr.78/2000. În baza art.67 alin.(2) C.pen., aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.66 alin.(1) lit.a) şi lit.b) C.pen., respectiv: a) - dreptul a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi b) - dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 4 ani. În baza art.65 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.66 alin.(1) lit.a) şi lit.b) C.pen., respectiv: a) - dreptul a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi b) - dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. În baza art.91 C.pen., dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 3 ani închisoare, aplicate inculpatului Chițimia Mihai Alexandru, iar conform art.92 alin.1 C.pen. fixează termen de supraveghere de 4 ani, termen ce începe să curgă, conform art.92 alin.2 C.pen., de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, se arată în hotărârea Tribunalului Argeș.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va trebui să urmeze și un program de reintegrare socială dintre cele derulate de către Serviciul de Probaţiune Argeş sau derulate în colaborare cu instituţii din comunitate. Dacă hotărârea va rămâne definitivă, acesta va trebui să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 120 de zile, în cadrul Primăriei Aninoasa sau în cadrul Primăriei Vlădeşti.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea