Dragomir îi dă replica lui Pendiuc

# Singura modalitate prin care Dragomir şi Pendiuc pot purta o dezbatere publică. Lui Tudor Pendiuc îi este frică să apară la televizor cu Daniel Dragomir. Presa locală a publicat, săptămâna aceasta, o scrisoare pe care Tudor Pendiuc o adresează piteştenilor. Daniel Dragomir îi dă o replică lui Tudor Pendiuc, analizându-o scrisoarea, paragraf cu paragraf.
Tudor Pendiuc: Stimaţi piteşteni, iată că oficial suntem iar într-o campanie electoală, deşi pentru unii ea a început demult.
Daniel Dragomir: Domnul Tudor Pendiuc face afirmaţii fără acoperire în realitate. Nimeni nu şi-a făcut campanie electorală înaintea perioadei legale. Un gest liber, cetăţenesc, în care îţi exprimi opinia cu privire la problemele oraşului în care trăieşti nu poate fi considerat campanie electoală.  Da, apa costă 6,99 de lei metrul cub. Şi da, fosta societate de Termoficare a lăsat în urmă datorii de 70.000.000 de euro. Nu sunt minciuni. Sunt ADEVĂRURI!  
Tudor Pendiuc: Am tăcut până acum, dar mă văd nevoit să aduc clarificări, întrucât unele partide, şi mai ales PDL-ul (care pentru a vă induce în eroare, s-a tranformat în Alianţa pentru Argeş şi Muscel) prin candidaţii lor la funcţia de primar, au abordat campania într-un mod incalificabil, apelând la minciuni, calomnie, jigniri şi atacuri la persoana şi familia mea.
Daniel Dragomir: Mai întâi, trebuie să spunem că USL - adică alianţa PSD-PNL – PC este una nenaturală, fiindcă reuneşte doua ideologii opuse.  În acest context, nu înţeleg de ce Alianţa pentru Argeş şi Muscel ar induce pe cineva în eroare. În ceea ce priveşte „abordarea campaniei îi mod incalificabil”, Tudor Pendiuc are de dat unele explicaţii. Piteştenii vor să ştie unde, cum şi cine a minţit, a calomniat, a jignit sau i-a atacat persoana sau familia. Edificator ar fi ca Tudor Pendiuc să vină cu dovezi în acest sens. Altminteri, cetăţenii vor considera că se victimizează gratuit.  Piteştenii ştiu că, dimpotrivă, nimeni nu a avut niciodată un comportament inadevcat. Dimpotrivă, l-am rugat pe Tudor Pendiuc de nenumărate ori să se prezinte la o dezbatere televizată „faţă în faţă”.
Tudor Pendiuc: Alianţa PDL pentru Argeş şi Muscel, de fapt PDL-ul „vopsit” în verde, prezintă în mod apocaliptic unele probleme ale Piteştiului pe cale de rezolvare şi pe care, de fapt, guvernarea lor le-a generat.
Daniel Dragomir: Preţul apei este real – nu este pezentare apocaliptică.  Datoria de 70.000.000 de euro a fostei Termoficări este reală – nu este apocaliptică!  Gropile din asfalt sunt reale - nu sunt o pezentare apocaliptică.  Ridicarea abuzivă a maşinilor - nu este prezentare apocaliptică.  Câinii care îi muşcă pe oameni în cartiere sunt, la rândul lor, cât se poate de reali.  Tudor Pendiuc ar trebui să le explice piteştenilor în ce fel guvernarea PDL a generat toate aceste neajunsuri ale Piteştiului, deşi el este cel care administrează oraşul – DE 20 DE ANI.  Nouă ni se pare că ele au fost generate de o proastă managerizare a oraşului.
Tudor Pendiuc: Nu-şi mai aduc aminte de subvenţia pentru căldură pe care au tăiat-o, de salariile şi pensiile tăiate, de falimentarea micilor întreprinzători, de nerespectarea legilor şi a Constituţiei ţării ori de legile proaste pe care le-au dat? Şi de călcarea în picioare a demnităţii oamenilor? Şi că Piteştiul nu a primit bani, pentru că eu nu purtam culoarea portocalie?
Daniel Dragomir: De ce nu vorbeşte domnul Pendiuc despre salariile imense pe care le primesc directorii Primăriei?  În ceea ce priveşte faptul că Piteştiul nu a primit bani, Tudor Pendiuc ar fi bine să se întrebe de ce Topoloveniul a primit, fiindcă nici Topoloveniul nu are primar „portocaliu”! Şi, mai ales, ar fi bine să explice toate dedesubturile „afacerii Selecta” – fiindcă din cauza acestor dedesubturi, Piteştiul nu mai poate accesa fonduri europene. În ceea ce priveşte falimentarea micilor întreprinzători ar fi bine ca Tudor Pendiuc să ne spună ce facilităţi a creat în Piteşti pentru dezvoltarea afacerilor!  Am lăsat special la urmă acuza că noi am fi călcat în picioare demnitatea oamenilor. Când nu poţi să justifici o datorie de 70.000.000 de euro şi fiecare piteştean trebuie să achite 500 de euro pentru stingerea acestei datorii, ar fi mai bine să taci. De jenă!
Tudor Pendiuc: Acum ei vă promit că, după alegeri vă vor rezolva totul. Că totul va fi bine. Cine oare îi mai poate crede?
Daniel Dragomir: Toţi piteştenii ne vor crede.  Pentru că toţi piteştenii ştiu că – de 20 de ani – puterea nu s-a schimbat niciodată în Piteşti. Că toate marile nereguli ale acestui oraş nu se datorează nimănui, decât lui Pendiuc despre care se spune, ironic, că a devenit şi proprietarul Primăriei şi al oraşului.
Tudor Pendiuc: Neavând argumente, neavând proiecte, necunoscând legile, au recurs la atacuri murdare la adresa mea şi a familiei mele, care depăşesc orice imaginaţie.
Daniel Dragomir: Domnule Tudor Pendiuc! Dacă nu aduceţi dovezi în acest sens nu vă crede nimeni.  Noi ne-am referit la Termoficare, la preţul utilităţilor, la câini, la gropi, la mafia din pieţe, la mizeria din cartiere. Ne pare rău nouă, piteştenilor, că NU AŢI FOST ÎN STARE să rezolvaţi aceste probleme. Şi nimeni nu are nimic cu familia d-voastră! Vă rog să fiţi cinstit şi să nu fabulaţi! Doresc, pe această cale, multă sănătate şi fericire familiei d-voastră, aveţi o familie frumoasă şi împlinită, pentru care meritaţi admiraţie.
Tudor Pendiuc: Au recurs până acolo, încât în joia Sfintelor Sărbători de Paşte au lansat zvonul că am avut un atac de cord şi că sunt în comă la spital. În asemenea condiţii, mă aştept ca atacurile lor murdare să îmbrace şi alte forme.
Daniel Dragomir: Aceeaşi întrebare: cine, unde, cum?   Toţi piteştenii care au citit ziarele şi care s-au uitat la televizor înţeleg că acest paragraf scris de Tudor Pendiuc este o diversiune. Şi încă una ieftină.  Dacă era aşa, Pendiuc ar fi ieşit a doua zi pe posturile de televiziune să spună. Nu o lună mai târziu!  Nu exageraţi, domnule Pendiuc! Piteştenii au fost atenţi la tot ce am spus - cel puţin eu - despre problemele oraşului. Şi nimeni nu poate găsi nici măcar o banală impoliteţe la adresa d-voastră, darămite proferarea de zvonuri de acest tip! Vă rugăm să jucaţi curat! Diversiunile vă fac de ruşine, sunteţi suficient de matur, încât să înţelegeţi singur lucrul ăsta.
Tudor Pendiuc: Nu m-aş mira să spună că sunt beţiv şi imoral.
Daniel Dragomir: Acesta este un simplu proces de intenţie. Nu mă obosesc să-l comentez. Piteştenii au nevie de un om matur, nu de unul care se auto-victimizează astfel.
Tudor Pendiuc: Am încredere în dumneavoastră, stimaţi piteşteni, mă cunoaşteţi mai bine decât aceşti candidaţi şi că, dacă aş fi avut să-mi reproşez ceva, nu m-aş fi prezentat în faţa d-voastră pentru un nou mandat. Vă asigur că voi dialoga în permanenţă cu d-voastră, că vă voi informa despre ceea ce am făcut, de ce n-am făcut mai mult şi vă voi spune mai ales ceea ce voi face. Eu vă voi spune, ca de fiecare dată, ADEVĂRUL!
Daniel Dragomir: Spuneţi, domnule Pendiuc, adevărul despre datoria de 70.000.000 de euro a fostei Termoficări. Nimic nu-i afectează mai mult pe piteşteni decât această uriaşă datorie!  Şi, dacă sunteţi un om al dialogului, vă invit să dezbatem împreună – la televizor – în faţa tuturor piteştenilor. Haideţi, aveţi bărbăţia de a mă privi în ochi – pe mine şi pe piteşteni! Vă aştept pentru o discuţie despre Termoficare, despre preţul apei, despre transportul în comun, despre pieţe, despre tot dezastrul urban din ultimii 20 de ani.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea