Permisul de conducere pentru categoria B ar putea fi valabil și pentru unele motociclete

 

Săptămâna trecută, Senatul a adoptat o lege prin care permisul de conducere eliberat pentru categoria B este valabil şi în cazul anumitor tipuri de motociclete. Preşedintele României, Klaus Iohannis, solicitase o reexaminare pe această lege.

Condiţia pentru ca permisul să fie valabil şi pentru motociclete e ca şoferul să aibă minim 24 de ani şi să fi obţinut carnetul de conducere cu cel puţin 3 ani în urmă.

 

„Permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile şi pentru motocicletele cu transmisie automată cu cilindree maximă de 125 cm cubi, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1, cu condiţia ca deţinătorii permiselor să aibă vârsta minimă de 24 de ani împliniţi, o experienţă de cel puţin 3 ani de conducere pentru categoria B de vehicule şi fac dovada, printr-o adeverinţă, că au absolvit un curs de pregătire practică de minimum 15 ore în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule”, se arată într-un articol amendat în urma reexaminării iniţiativei legislative., potrivit G4media.ro.

 

Legea va ajunge la Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea