Primarii se pot împrumuta la Trezoreria statului pentru a achita cofinanţarea proiectelor europene

 

Primul ministru Marcel Ciolacu a găsit soluţia! Pentru că nu mai are bani pentru a sprijini primăriile să-şi plătească cofinanţările pentru proiectele pe fonduri UE, scoate din Trezorerie 1 miliard de lei, bani din care îi va împrumuta pe şefii UAT-urilor.

Ciolacu a semnat un proiect de ordonanță de urgență prin care scoate 1 miliard de lei din Trezorerie, cu dedicaţie pentru primarii care nu au bani de cofinanţări, dar care sunt dispuşi să se împrunute, doar până la data de 15 decembrie 2023. Proiectul a fost lansat în dezbatere publică pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.

 

Se menţionează însă că acest proiect nu se adresează municipiilor reşedinţă de județ și sectoarelor Bucureștiului. Dobânda este între 1 - 1,5%, pentru o scadență de 3-5 ani.

 

„Valoarea maximă ce poate fi autorizată pentru o unitate administrativ-teritorială este de: i) nelimitat pentru comune; ii) nelimitat pentru orașe; iii) 10 milioane lei pentru municipii; iv) 25 milioane lei pentru județe”, potrivit textului OUG, citat de presa centrală.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea