În 2024, pensiile vor fi majorate de două ori

 

Anul viitor, pensiile vor fi majorate de două ori. Pe 1 ianuarie şi pe 1 septembrie, cu condiţia ca legea pensiilor să fie adoptată de Peralament până la 20 noiembrie 2023. Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că această lege va face dreptate pensionarilor, care vor primi, în sfârşit, pensii corecte.

”În primul rând vreau să mulțumesc echipei de la ministerul Muncii, doamnei ministru Bucura-Oprescu și colegilor din PNL pentru finalizarea noii Legi a pensiilor. Este o lege care va face dreptate milioanelor de pensionari care așteaptă de ani de zile acest lucru.

 

Este o lege care aduce echitate în sistem. Pensii egale pentru muncă și contribuții egale.

 

Astfel, pensiile vor crește anul viitor de două ori. Prima dată la 1 ianuarie, prin indexare cu 13,8%, și a doua oară la 1 septembrie, în urma finalizării procesului de recalculare conform noii Legi.

Suntem primul guvern care face și indexare și recalculare în același an. Avem însă o condiție de îndeplinit: să reușim să adoptăm această lege în Parlament până pe 20 noiembrie.

De aceea, fac apel către toți miniștrii implicați în procesul de avizare să trateze cu prioritate această lege, pentru a o putea trece prin Guvern în cel mai scurt timp.

Știți foarte bine că renegocierea PNRR în privința eliminării pragului de 9.4% din PIB pentru pensii depinde de adoptarea acestei legi până pe 20 noiembrie. Și nu aș vrea ca, din cauza unor blocaje prin Guvernul României, pensionarilor să nu li se facă dreptate sau, și mai grav, pensionarii români să aibă pensiile înghețate până în 2070!”, a anunțat Marcel Ciolacu, potrivit Stiripesurse.ro.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea