S-a supărat Miuţescu! Autostrada Piteşti-Sibiu e proiectul lui Orban, nu al lui Ciolacu!

 

Am spus în repetate rânduri că plecarea deputatului Adrian Miuţescu de la PNL la Forţa Dreptei e sinucidere curată. Şi că a-l urma pe Ludovic Orban nu va fi un câştig, ci o mare pierdere. Şi am avut dreptate. Miuţescu, omul care odinioară împărţea funcţii în Argeş a ajuns să se agațe de orice eveniment politic pentru a mai scoate capul la lumină. Ba o zi de comună, ba o tăiere de panglică, ba o depunere de coroane. Zilele trecute, domnu’ Miuţescu s-a supărat că s-au adunat PSD-iştii pe şantierul Tigveni-Curtea de Argeș al Autostrăzii Sibiu-Piteşti.

 

Cică e proiectul lui Orban, nu al lui Ciolacu. Nu mai spunem că însuşi Miuţescu l-a rugat pe Sică să facă demersurile pentru autostradă. Bravo, Adriane, suntem mândri de tine! Deci, ca să înţelegeţi, Miuţescu e supărat că n-a băgat şi el capul în pozele în care apar greii de la PSD. Altfel, a postat pe Facebook un mesaj cât toate zilele în care a explicat ce şi cum.

 

“Trebuie să amintesc cine a vrut cu adevărat să dezvolte România și Argeșul”

“O mare delegație de la PSD, în frunte cu premierul Marcel Ciolacu, s-a îngrămădit luni la poze pe șantierul autostrăzii Pitești-Sibiu, mai precis la tunelul în lucru de la Momaia, de pe secțiunea 4, Tigveni-Curtea de Argeș. Ședința foto a fost făcută însă după munca susținută a altor Guverne, actualul Executiv Ciolacu preferând să facă exerciții de imagine în loc să se ocupe de realizarea secțiunilor 2 și 3- unde deocamdată nu se înregistrează niciun progres.

Trebuie să amintesc cine a vrut cu adevărat să dezvolte România și Argeșul, prin acest uriaș proiect de infrastructură, atât de necesar pentru economia județului. Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, este acela care a dat curs, de-a lungul timpului, solicitărilor legitime venite din partea mea și a argeșenilor pentru construirea autostrăzii. Spun asta mai ales după ce Marcel Ciolacu a declarat luni, pe șantier, că: “aceste 3 tronsoane, de la Pitești spre Sibiu, care sunt încă în lucru, au fost ocolite de toți miniștrii ai Transporturilor de 30 și ceva de ani.” Veți vedea că declarația sa este cel puțin tendențioasă și ignoră complet faptele din ultimii 16 ani.

Traseul pentru autostradă, proiectat de institutul IPTANA în anul 2000, este aproape același, cu mici modificări, ca cel folosit astăzi. Acest traseu a fost prezentat de fostul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, omul care a contribuit într-adevăr decisiv la demararea acestui uriaș proiect de infrastrucutură mare. Timp de 12 ani însă, mai mulți miniștri PSD ai Transporturilor nu au fost în stare să deblocheze proiectul, unii fiind chiar împotriva construirii autostrăzii de pe coridorul 4 pan-european.

Etapele și momentele cu adevărat importante ale realizării autostrăzii Pitești-Sibiu sunt următoarele:

- În noiembrie 2007, ministrul de atunci al Transporturilor, Ludovic Orban, inaugura centura ocolitoare a Piteștiului și în octombrie 2008, același ministru, tăia panglica pasajului rutier de la Bascov. La începutul lunii mai 2007 Orban anunţase că va finanţa 47% din lucrările pentru autostrada Pitești-Sibiu și iată că se ținuse de promisiune. Proiect de suflet al lui Ludovic Orban, autostrada Pitești-Sibiu trebuia finalizată de mult, dar au urmat 12 ani de pauză.”

Textul este mult, mult mai lung așa încât ne vedem, și noi, nevoiți să-i punem pauză domnului Miuțescu. Care a rămas, deocamdată, doar cu facebook-ul, că nu prea îl mai bagă nimeni în seamă. Vedem la anul, în toamnă...



 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea