SC Apă Canal 2000 SA recomandă: Protejați contoarele de apă împotriva înghețului!

 

Intrarea în sezonul de rece aduce, pe lângă bucuria aproprierii sărbătorilor de iarnă, si grija pentru ca în casele noastre să fie bine și să beneficiem de utilitățile fără de care, cu siguranță, ne-am îngreuna traiul.

Astfel, este necesar ca utilizatorii sa ia măsuri de protejare a instalațiilor de alimentare cu apă pentru a evita aparitia problemelor legate de înghetul acestora.

Dupa cum prevede si regulamentul serviciului, utilizatorii au obligația de a asigura protectia si integritatea fizică a contorului de apă, a vanelor ce echipează bransamentul și a căminului aferent. În cazul functionării anormale în condiții de înghet, reparatiile si/sau înlocuirea contorului sunt efectuate de Operator pe cheltuiala exclusivă a utilizatorului.

 

Pentru evitarea eventualelor disfunctionalități ale apometrului si a unor cheltuieli inutile, societatea Apă Canal 2000 recomandă protejarea contoarelor de apa cu materiale termoizolante care se înfasoară în jurul conductei de branșament si în jurul apometrului lasând liber cadranul pentru a putea fi citit indexul consumului de apă, iar capacul de protecție al căminului de branșament trebuie să fie bine închis și protejat.

 

Important: Verificați periodic starea căminului de apometru!

În cazul în care aceste măsuri nu sunt luate, exista posibilitatea ca apa care trece prin contoare să înghete, în special în timpul nopții când consumul este redus si viteza de trecere a apei prin contor este mai mică. Acest fenomen nu numai că blochează alimentarea cu apă, dar poate duce si la deteriorarea apometrelor, caz în care acestea vor trebui reparate sau schimbate pe cheltuiala utilizatorilor.

În situatia în care apometrul a înghețat, nu se folosește flacără deschisă și nu se toarnă apă fierbinte peste acesta.

Atenție! Înainte de sosirea gerului, trebuie verificate si conductele de apă, precum și robinetii montati pe instalatie, în vederea depistarii pierderilor de apă care ar putea duce la înghețarea conductelor.

Problemele legate de înghetul apometrelor, precum si disfunctionalitătile în alimentarea cu apă și canalizarea apelor uzate pot fi semnalate la dispeceratul societății Apă Canal 2000, telefon 0248 223 237.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea