Criză de medici ATI la Spitalul de Urgență Pitești

 

Cel mai mare spital din județul Argeș riscă să rămână fără medici ATI! Spitalul de Urgență Pitești se confruntă cu o situație specială urmând ca de la 1 decembrie să rămână cu un singur medic în cadrul Secției Anestezie Terapie Intensivă. Se caută soluții, singura variantă posibilă fiind detașarea de medici de la alte spitale.

„Spitalul de Urgență Pitești se confruntă cu o situație specială după mișcări de personal în cadrul Secției Anestezie Terapie Intensivă care au dus la următoarea situație: din trei specialiști, unul este, la acest moment, în concediu medical, un al doilea va pleca de la data de 1 decembrie, prin demisie, și există riscul să rămână un singur doctor.

 

Unitatea a anunțat Direcția de Sănătate Publică despre acest lucru și faptul că un singur medic anestezist nu poate deservi 12 săli de operație”, a precizat prefectul Radu Perianu.

 

Instituția Prefectului Argeș va organiza o ședință de lucru, luni, 13 noiembrie, unde vor fi convocați toți directorii de spitale, șefii secțiilor ATI, Direcția de Sănătate Publică Argeș și Consiliul Județean Argeș pentru a se găsi o soluție.

„De la 1 decembrie 2023, la Secția Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență, activitatea curentă ar trebui asigurată de un singur medic specialist, ceea ce este imposibil. Facem precizarea că în privința gărzilor nu vor fi probleme. În acest moment, din cei trei medici anesteziști, unul a suferit un infarct și este în concediu medical, iar un al doilea își va încheia raporturile de muncă de la 1 decembrie prin demisie. La nivelul spitalelor din subordinea Consiliului Județean Argeș nu există posibilitatea detașării de medici pe această specialitate, din lipsă de personal, singura variantă fiind detașarea de medici de la alte spitale din județ sau din țară”, a transmis și Consiliul Județean Argeș.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea