Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu: “Ceea ce se rostogoleşte este fals, aceea este cheltuiala cu pensiile recalculate”

Săptămâna trecută, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a comentat cu argumente informaţiile care au apărut în spaţiul public, dinspre PNL, în legătură cu majorarea pensiilor. “Nu sunt bani pentru majorarea pensiilor” sau “Se duc prea mulţi bani pe creşterea pensiilor” s-a tot auzit pe la colţuri în ultima perioadă, iar Simona Bucura Oprescu a lămurit cârcotaşii cu documentele pe masă.

Joia trecută, înainte de şedinţa de Guvern, Bucura le-a spus liberalilor, care s-au arătat nemulţumiţi de legea pensiilor:

 

“Luni am fost în comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor, puteţi să luaţi înregistrarea, şi în comisia pentru muncă, pe datele pe care noi le aveam, am explicat care este cheltuiala cu pensiile, din septembrie până în decembrie, absolut corect, aproximativ 55 de miliarde lei noi.

 

Asta înseamnă că ceea ce se rostogoleşte acum este fals, aceea este cheltuiala cu pensiile recalculate din septembrie până în decembrie.

Vă dau fişa financiară a proiectului, astfel încât dumneavoastră să vedeţi exact care este impactul. Faţă de majorarea cu 13,8 %, care majorare oricum era prevăzută şi pe actuala formulă a legii, impactul suplimentar este de 10 miliarde.”

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea