Locuinţele se scumpesc cu 5000 de euro în 2024

 

Anul viitor aduce scumpiri importante şi pe piaţa imobiliară! Guvernul a anunţat creşterea TVA de la 5% la 9% pentru imobile al căror preț se situează sub 600.000 de lei și au o suprafață de până la 120 de metri. În aceste condiţii, de la 1 ianuarie 2024, preţurile locuinţelor se vor majora cu aproximativ 5.000 de euro.

Vor avea un avantaj cei care plătesc avansul pentru o locuință până la finalul acestui an şi care vor beneficia tot de TVA de 5%.

 

„Dacă ne raportăm exclusiv la creșterea TVA, locuințele noi devin, din prima zi a anului viitor, mai scumpe cu circa 5.000 de euro. Iar dacă facem o corelație a acestui cost suplimentar pentru cumpărători cu creșterea dobânzilor la credite și cu inflația ce are un impact considerabil asupra bugetului fiecărei familii, înțelegem de unde provine graba celor interesați de achiziția unei locuințe, pentru a finaliza o tranzacție în aceste ultime luni ale anului. Interesul ridicat pentru achiziția de locuințe, în această perioadă, a atras creșterea solicitărilor de servicii de evaluare, pe baza cărora se stabilesc garanțiile bancare pentru creditele ipotecare”, a declarat Andrei Botiș, CEO Appraisal & Valuation SA (NAI Romania & Moldova), potrivit Hotnews.ro.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea