A fost aprobat planul de intervenție și deszăpezire în Mioveni

 

S.Ed.C. Mioveni va asigura activitatea de curățire și de transport al zăpezii de pe căile publice și de menținere în funcțiune a acestora pe timp de polei sau de îngheț, în orașul Mioveni. Planul de deszăpezire valabil până la 31.03.2024 asigură menținerea drumurilor în stare de viabilitate pe timpul iernii și cuprinde mai multe măsuri privind pregătirea parcului auto în vederea prevenirii și combaterii înzăpezirii drumurilor publice din Mioveni.

 

Orașul a fost împărțit în 4 zone, în fiecare dintre acestea fiind organizată câte o echipă de deszăpezire coordonată de câte un reprezentant al Comandamentului de Intervenție al S.Ed.C Mioveni. Stocul de material antiderapant este asigurat, fiind procurate materiale precum sare, nisip, clorură de calciu granule și inhibitor, cantitățile existente urmând să fie suplimentate în funcție de necesitate.

 

„Se va acționa pentru prevenirea formării poleiului și neutralizarea acestuia. Împrăștierea materialului antiderapant se face atunci când stratul de zăpadă este până în 5 cm, iar deszăpezirea când stratul de zăpadă este mai mare de 5 cm prin pluguire (patrulare cu utilaje ușoare sau grele). Activitatea de deszăpezire constă în îndepărtarea stratului de zăpadă sau de gheață depus pe suprafața carosabilă și pietonală în scopul asigurării deplasării vehiculelor și pietonilor în condiții de siguranță, prevenirea și combaterea poleiului prin răspândirea materialelor antiderapante (sare, nisip, fondanți chimici în amestecuri omogene – clorură de calciu granule, inhibitor) cu ajutorul mijloacelor mecanizate și manuale”, informează S.Ed.C. Mioveni.

Operațiunile se vor defășura cu ajutorul a 29 de utilaje specifice – tractoare cu lamă sau plug, Unimog cu lamă sau sărăriță, basculante, ATV și diverse autoutilitare.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea