Ion Neacşu, primarul comunei Bârla, promite investiţii de maximă importanţă pentru următorul mandat

Dacă în mandatul trecut, Ion Neacşu, edilul comunei Bârla, a dovedit că se pot face investiţii majore şi cu un buget local foarte mic, în mandatul următor, Ion Neacşu le promite consătenilor săi investiţii mult mai importante.
O primă investiţie de maximă importanţă care urmează să înceapă, conform domnului primar, încă din toamna acestui an, ar fi introducerea reţelei de apă şi canalizare în circa 80% din comună, printr-un  proiect ce este în colaborare cu societatea Apă – Canal 2000 S.A., proiect ce face parte dintr-o investiție mai mare, având o valoare de 9 milioane de euro. De asemenea, tot pentru mandatul următor, edilul comunei, mai promite o altă investiţie tot în domeniul infrastructurii, ce constă în asfaltarea drumului comunal DC 137 pe o lungime de 6,3 km, drum ce face legătura între satele Malul şi Bârla.
”La acest obiectiv am făcut deja studiul de fezabilitate am făcut şi o asociere cu Consiliul Judeţean Argeş, urmând ca în prima parte a mandatului următor, dacă voi fi reales, să demarez lucrările pentru acest obiectiv”, a spus Ion Neacşu.
Tot la capitolul de investiţii în infrastructură, propuse în următorul mandat, se poate bifa şi introducerea reţelei de apă în satul Bădeşti. Pentru  această investiţie s-a depus deja proiectul pentru aprobare urmând ca, în aproximativ o lună, să înceapă procedura de licitaţie.

Investiţii în sănătate

Prim-gospodarul comunei Bârla are în vedere, pentru mandatul următor, construcţia unui dispensar uman multifuncţional în satul Bârla, care să fie prevăzut cu farmacie, cu un cabinet stomatologic etc. ,,În comună există deja 2 dispensare în satul Urluieni şi în satul Mozăceni, însă acestea sunt la extremităţile comunei, iar comuna fiind foarte mare este necesară construirea unui dispensar în centrul acesteia”, a declarat Ion Neacşu.
Tot la capitolul sănătate se are în vedere şi înfinţarea Serviciului de Ambulanţă în comună, discuţiile fiind deja înaintate la Serviciul de Ambulanţă Argeş, iar aceştia au promis că vor acorda comunei Bârla o ambulanţă şi patru cadre medicale care să deservească şi comunele învecinate.

Crearea de noi locuri de muncă

O altă prioritate pentru edilul din Bârla este crearea de noi locuri de muncă prin atragerea de noi investitori sau prin sprijinirea cetăţenilor comunei în deschiderea unei afaceri. Comuna Bârla - împreună cu comunele de pe Valea Cotmenii, acestea constituind o asociaţie, al cărui preşedinte este Ion Neacşu - a făcut un proiect pe grupul de acţiune locală unde s-a constituit un teritoriu format din 10 comune din judeţul Argeş şi 3 din judeţul Olt prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, prin care investitorii care-şi depun proiecte de afaceri pot să obţină finanţare nerambursabilă de până la 50%. Adică cetăţenii din aceste commune  care doresc să iniţieze mici afaceri trebuie să vină să depună preiectele, iar comitetul de selecţie va selecta cele mai bune proiecte pentru finanţare. Un alt obiectiv pentru crearea de noi locuri de muncă ar fi aducerea unui investitor care să investească într-o fabrică de conserve de legume şi fructe şi, astfel, s-ar rezolva două probleme: atât crearea de noi locuri de muncă, dar şi posibilitatea cetăţenilor de a vinde produsele la această fabrică. ,,Am încercat să vin în întâmpinarea cetăţenilor pentru ca să le fie bine. Dacă cetăţenilor le este bine şi primăriei îi este bine şi, astfel, poate să investească mult mai mult ceea ce înseamnă dezvoltarea comunei”, ne-a mărturisit primarul comunei Bârla, Ion Neacşu. L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea