Primul pod metalic în arc de cerc cu calea de rulare la partea superioară din România ar putea fi finalizat până la sfârșitul lunii

 

Un pod din Dâmbovicioara este foarte aproape de deschidere. Este primul pod metalic în arc de cerc cu calea de rulare la partea superioară construit până acum în România.

Podul din zona localității Podul Dâmboviței, situat pe DN73, are o lungime de 170 de metri și o înălțime maximă de 31 de metri iar construcția lui (finanțată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare) a durat 1 an și 6 luni.

 

„Acesta va prelua traficul rutier pe traseu istoric Rucăr-Bran și va avea o contribuție importantă la dezvoltarea economică a zonelor tranzitate de DN73 în Muntenia și Transilvania. Atât turiștii care vor dori să ajungă în zonă, în special pentru a vizita Castelul Bran cât și marii transportatori vor beneficia de siguranță și confort o dată cu deschiderea circulației pe noul pod”, , a anunțat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii (CNAIR), Cristian Pistol.

 

Vechiul pod în arc din zidărie de piatră (construit în 1886), declarat monument istoric va rămâne deschis doar circulației pentru vehicule cu greutatea maxima de 16 tone, în timp ce autovehiculele de mare tonaj vor circula doar pe noul pod metalic.

Prezent sâmbătă în Dâmbovicioara, preşedintele PNL, fostul premier Nicolae Ciucă, a spus cu ocazia vizitei la şantierul noului pod, că este vorba despre un proiect „care începe şi se termină la timp".

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea