După ce a văzut că în PNL nu e numai lapte și miere, fostul consilier al președintelui USR s-a întors acasă

 

# Doar două luni a durat escapada lui Codruț Bădescu

După ce și-a anunțat, la sfârșitul lunii august, cu „surle și trâmbițe” plecarea din USR la PNL, Codruț Bădescu s-a răzgândit și s-a reîntors acasă. Două luni pierdute, în care a rămas fără locul de muncă, era consilier la cabinetul senatorului Narcis Mircescu, dar și fără funcția de consilier local la Cocu. Totul pentru ambiția sa de a deveni cu tot dinadinsul primar. A dovedit lipsă de experiență, iar înainte de a deveni primar ar trebui să-și caute și un loc de muncă, unul în afara partidului dacă se poate, pentru că munca te maturizează, nu politica.

„Ministra Justiției și prefectul județului mă vor ajuta să câștigăm”

Tânăr de perspectivă și unul dintre cei mai activi consilieri locali din USR Argeș, Codruț Bădescu a fost convins de primarul Bebe Ivan și de Alina Gorghiu, ministrul Justiției și președintele PNL Argeș, să se înscrie în organizația pe care o conduce. Acest lucru l-a determinat să plece din USR, renunțând la tot: loc de muncă și funcția de consilier local la Cocu.

„Mă voi alătura Partidului Naţional Liberal și voi candida pentru funcția de primar. În același timp, astăzi ați primit și răspunsul la întrebarea pe care mi-ați adresat-o mereu: ,,Cine îți va susține proiectele propuse de tine?”. Ministra Justiției, doamna Alina Gorghiu, și prefectul județului, Radu Perianu, mă vor ajuta să câștigăm și să transformăm Cocu într-o comună europeană. Dacă voi deveni primar, voi avea susținerea necesară pentru toate investițiile care vor duce la înflorirea localității noastre”, spunea cu entuziasm Codruț Bădescu pe Facebook.

„Îmi cer iertare tuturor”

La două luni distanță, acesta și-a cerut scuze colegilor de la USR pentru decizia făcută: „Dragi locuitori din Cocu și dragi useriști, de aseară, joi – 16 noiembrie, m-am întors în USR. Îmi cer iertare tuturor colegilor mei din partid”. Narcis Mircescu, președintele USR Argeș, l-a primit cu brațele deschise.

Codruț Bădescu a încercat să explice escapada, dar fără reușită. „Am plecat din partid, după 4 ani de zile, cu gândul că așa trebuie, că politicienii așa fac. Dar nu am putut! Renunț în a mai încerca să fiu politician și de a încerca să îmi impun asta. Voi fi doar eu! Am plecat din USR crezând în USR, crezând că poate livra schimbarea de care are nevoie România. Și m-am întors pentru că nu am putut să las deoparte ceea ce cred. Și așa e bine!”, precizează acesta.

Chiar dacă susține că renunță să fie politician, gândul îi este tot la funcția politică: „Mulțumesc prietenilor și tinerilor care m-au susținut în tot acest timp. Vom câstiga alegerile locale si vom schimba fata comunei! Vă promit ca voi da 200%, mai motivat, mai energic!”.

Nu mai este consilier local la Cocu

Pentru că și-a dat demisia din Consiliul Local Cocu, acesta nu va mai fi consilier local chiar dacă s-a reîntors în partidul de pe listele căruia a candidat. Locul său în Consiliul Local urmează să fie preluat de un alt coleg USR. Goana după funcția de primar l-a costat.

„Sunt un tip corect! Voi demisiona, după ședința din septembrie, și din Consiliul Local. Deși mi-am câștigat prin munca depusă de mine locul de consilier, legea spune că nu poți fi ales pe listele unui partid (în cazul meu USR), iar apoi, în timpul mandatului, să aderi la alt partid. Așa că voi pleca, dar pentru scurt timp (1 an de zile). La anul mă voi întoarce, dar în funcția de primar, alături de PNL Cocu. Oricum, mă luptam cu morile de vânt pentru multe proiecte. Majoritatea propunerilor nu au fost nici măcar luate în seamă din cauza majorității de care ei dispuneau. Noi, cei de la USR, eram doar doi. Funcția de primar e cheia. Ea dă putere pentru crearea unei majorități în Consiliu și pentru punerea în aplicare a proiectelor”, spunea, recent, Bădescu.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în 2024. Mai e timp destul pentru încă o plecare către liberali, nu de alta dar aceștia îl numiseră, deja, candidatul lor la Primăria Cocu.

A.V.


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea