PNL nu se dezminte! Liberalii argeșeni continuă să folosească copiii pentru imagine politică

 

# Vocea unei fetițe - folosită în telenovela Pădurii Trivale. Dragi copii, voi știți diferența dintre pădure parc și arie protejată?

Un videoclip în care se aude vocea unei fetițe care încearcă să explice că Pădurea Trivale arie protejată este mult mai importantă decât pădure parc, circulă în mediul online, de la începutul lunii noiembrie. Postarea a fost publicată de Mihai Coteț, președintele PNL Pitești. Nu e pentru prima dată în acest an, probabil nici ultima, când liberalii argeșeni folosesc copiii pentru promovarea proiectelor lor.

 

Capital politic pentru partid. Un copil pus să recite un text, care cel mai probabil nu îi aparține, doar de dragul politicienilor:

 

„Poate sunt doar un copil, dar sunt suficient de mare încât să înțeleg cât de importantă este Pădurea Trivale. În pădure fug de căldură atunci când canicula te alungă până și din parcuri. Acolo am văzut și primul animăluț în sălbăticie. Așa fericită am fost. Nu voi înțelege niciodată de ce oamenii mari vor să taie și să ridice blocuri în ea. Nu voi înțelege de ce oamenii mari nu vor să facă Pădurea Trivale arie protejată, să o salvăm odată pentru totdeauna. Și nu înțeleg de ce oamenii mari ne spun să nu ne implicăm că nu e treaba noastră. Ba este și a noastră, pentru că Pădurea Trivale este și a copiilor și vrem să o avem și de aici înainte. Dacă Dumnezeu ne-a dat o pădure în inima orașului, cum să facem parc din ea?”.

Da, pădurea este a orașului, a locuitorilor săi, indiferent de vârstă! Așa va fi pentru totdeauna!

La primul protest organizat de PNL, în fața Primăriei Pitești, redactorul „Atitudine în Argeș” a întrebat două participante, pensionare, care este diferența dintre pădure arie protejată și pădure parc, la care doamnele ne-au rugat politicos să stăm de vorbă cu liderii lor, arătând către Mihai Coteț sau Sorin Apostoliceanu, prezenți și ei la manifestare. Dragi liberali, dacă adulții nu pot să explice cele două sintagme, atunci de unde să știe un copil, de 10-12 ani, aceste informații?

Pare un spectacol asemănător chiar cu cel al fetiței de trei ani pusă de educatoare la Simfonia Lalelelor, în urmă cu câțiva ani, să stea în cap pe asfalt în fața Vioricăi Dăncilă. Și totuși, atunci nu era orchestrat politic!

PNL Argeș - în atenția autorităților că folosește minori la strângerea de semnături

În această primăvară, liberalii argeșeni au fost reclamați la Instituția Avocatul Poporului pentru că au folosit minori la strângerea de semnături pentru proiectul privind stimulentul financiar pentru nou-născuți. Alina Gorghiu, președinta PNL Argeș, chiar a postat pe rețelele de socializare un clip video în care mai mulți elevi minori sunt felicitați pentru semnăturile pe care le-au strâns!

Avocatul Poporului a deschis, în mai 2023, o anchetă după ce i-a fost transmisă, în format electronic, o petiție în legătură cu pretinse activități în care ar fi fost implicați elevi minori cu scopul de a determina decizia Consiliului Local al municipiului Pitești de acordare a unui sprijin financiar în cuantum de 2.500 lei/nou-născut. Se analiza, de asemenea, dacă printre semnatarii acelui proiect, se află și persoane minore.

În urma analizării petiției primite, Avocatul Poporului a identificat: „două chestiuni de interes în ceea ce privește posibila încălcare a dispozițiilor art. 49 (Protecţia copiilor şi a tinerilor n. red.) din Constituția României” și anume:

- ca elevi minori să fie semnatarii unui document de inițiativă legislativă locală sau implicați în strângerea de semnături în acest scop;

- ca nou-născuții să fie expuși unor situații de risc deoarece mamele se pot afla temporar în situații critice de apartenență la medii vulnerabile sau marginalizate social și lipsite de sprijin material și/sau financiar”, se arată în raportul instituției.

Ce transmitea Alina Gorghiu elevilor: „Pentru voi e o experiență bună că interacționați cu lumea!”

Faptul că PNL Argeș a folosit minori la strângerea de semnături pentru proiectul stimulentului pentru nou-născuți este confirmat și într-un clip video postat, pe TikTok, de Alina Gorghiu, în seara zilei de 8 martie 2023. Șefa liberalilor argeșeni a mulțumit copiilor pentru implicare. Vă redăm o parte dintre discuțiile purtate, pe parcursul videoclipului, de Alina Gorghiu cu mai mulți tineri care făceau parte din Clubul Elevilor Liberali Piteşti:

„Alina Gorghiu: Cum a fost cu semnăturile? Show me!

Tineri din cadrul Clubului Elevilor Liberali (CEL) Pitești: Sunt acolo la colegele care încă mai strâng. Avem undeva la 130!

Alina Gorghiu: Nu cred!

CEL Pitești: Ba da!

Alina Gorghiu: Și astea sunt pe bune, muncite! Bravo! Bravo! (dă palma cu ei)

Alina Gorghiu: Ce zice lumea? E un subiect care îi interesează?

CEL Pitești: Da. Majoritatea da!

(...)

Alina Gorghiu: Cum le ziceți? Ce le ziceți?

CEL Pitești: Că suntem din partea Clubului Elevilor Liberali și că strângem semnături pentru a introduce din nou stimulentul de 2.500 de lei pentru că a fost respins de Primărie”.

(…)

Alina Gorghiu: Voiam să vă mulțumesc mult. Sunteți cei mai activi și mobilizați! Sunt foarte mândră de voi că vă mișcați așa bine și că interacționați! Pentru voi cred că e o experiență bună că interacționați cu lumea!

A.V.


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea