Expoziția „Noaptea îmi crește o piele curată”, la Muzeul Golești

Luni, 27 noiembrie 2023, va fi deschisă în Sala de Artă Contemporană a Muzeului Golești expoziția de pictură intitulată „Noaptea îmi crește o piele curată”, aparținând artistului plastic Dorina Cioplea.

După cum însăși artista mărturisește, proiectul „Noaptea imi crește o piele curată” este o oglindă a celor mai intime trăiri și amintiri, o călătorie în timp și în spațiul ei afectiv, o eliberare prin exhibare, un puzzle care se cerea alcătuit:

“Uneori a funcționat aproape ca o ședință de hipnoză, o transă creatoare în care nu știam ce voi scoate la suprafață și nici ce formă va lua. Alteori vizualizam clar ce urmează să fac, aceste ”clarificări” venind atunci când mă așteptam mai puțin, mergând spre serviciu, citind o carte, jucându-mă cu copilul meu, Aron, auzind un cuvânt pe stradă sau simțind un miros. Pentru mine, noaptea este timpul limpezirilor profunde, al vindecării și al naturii care își reintră în drepturi, într-un timp magic. Noaptea târziu, când oamenii dorm, mie îmi crește o piele curată.”

Dorina s-a născută la Târgu Jiu, în 1987, și a absolvit Universitatea ”Constantin Brâncuși”, secția Arte Plastice și Decorative, cu licența susținută la Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest Timișoara.

Expoziția deschisă la Muzeul Golești va putea fi vizitată până în data de 7 februarie 2024.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea