Radu Perianu, despre protestele organizate în mai multe instituții publice: „Cred că ar trebui majorate salariile”

 

Salariații Direcţiilor de Sănătate Publică, ai Caselor Judeţene de Pensii, ai Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS), precum și ai instituțiilor prefectului din toată țara continuă protestele spontane faţă de nivelul salarizării din sistem. Situația este întâlnită și în Argeș în rândul angajaților din aceste instituții. Oamenii sunt nemulțumiți de diferenţele salariale din sistem și de condiţiile de muncă.

 

”Noi, salariații din instituțiile prefectului, solicităm de urgență, adoptarea Proiectului de Lege nr. 285/2022 pentru modificarea OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ și pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în așa fel încât salarizarea noastră să se facă pe grilă de administrație de stat, așa cum sunt încadrați, la acest moment, aproape toți angajații din serviciile publice deconcentrate.

 

Considerăm că, salarizarea personalului din cadrul instituţiilor prefectului trebuie să fie la nivelul funcţiilor publice de stat, având în vedere că instituţia prefectului este un organ de control al activităţii autorităţilor publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate.", se arată într-un comunicat emis de angajații Instituției Prefectului – Județul Argeș.

Am discutat despre acest subiect cu Radu Perianu, prefectul județului Argeș care a precizat următoarele: „Sunt la nivelul întregii țări proteste ale angajaților din Casa de Pensii, AJPIS, Direcția de Sănătate Publică, cred că și colegii din Prefectură. Sunt mai multe categorii de funcționari din administrație care își doresc drepturi salariale mai mari. Repet, asta este la nivelul întregii țări. Probabil că Guvernul va trebui să găsească o soluție pentru că nu sunt neîntemeiate cererile lor. Din punctul meu de vedere cred că ar trebui majorate salariile”.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea