Autobuzele CNCD au ajuns la preț de fier vechi

 

# 8.000 lei/bucată pentru vânzarea, în bloc, a celor 40 de vehicule

Afacerea penală denumită ”Autobuzul”, afacere pentru care primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc, încă este în pușcărie, împreună cu afaceriștii Gheorghe Văsîi și Constantin Scarlat, încă ridică semne de întrebare. Între timp, celebrele autobuze ruginesc copios. După nenumărate încercări de a le vinde pe cele ale CNCD, 40 la număr, iată, s-a găsit un ofertant. Pentru că, la acest moment, nu mai există un preț fixat, se adjudecă celui care oferă… ceva. Și cineva a oferit, pentru cele 40 de autobuze, 320.000 lei, adică…. 8.000 lei (opt mii lei pe un autobuz).

 

Administratorul judiciar a fixat acest preț pentru supraofertare. Adică, dacă nu oferă nimeni mai mult, autobuzele vor fi date celui care a oferit acest preț.

 

Iată anunțul:

S.C. CNCD S.A. -în reorganizare, vinde prin procedura de negociere directă bunurile mobile: 40 (patruzeci) buc. autobuze podea coborâtă 100% pentru transport urban de călători, utilizate (second-hand), marca BMC 250 SLF Belde. Autobuzele sunt echipate cu motoare Cummins, punţi ZF, cutie de viteze automată ZF, sunt fabricate în anul 2008 în Turcia, sunt înmatriculate în România şi au fost în exploatare din data de 01.03.2008 până la data de 30.06.2015, având între 153.000 şi 455.000 Km parcurşi. Autobuzele sunt produse conform standardelor internaţionale ISO 9001 şi vor fi livrate cu carte de identitate emisă de RAR şi omologare RAR, conform Directivei 85/2001. Autobuzele vor fi vândute ca bunuri mobile şi nu ca deşeuri, iar la factura fiscală vor fi anexate Cărţile de identitate şi Certificatele de înmatriculare în original. Autobuzele nu au valabilă ITP şi nu au asigurare RCA. Un număr de 39 de autobuze vor fi ridicate în termen de maxim 20 (douăzeci) zile lucrătoare de la data predării, pe platformă cu trailer din curtea S.C. PUBLITRANS 2000 S.A. Piteşti, iar unul din parcarea AIC Trucks S.R.L., din sat Chiajna, com. Chiajna, str. Italia, nr.1-7, jud Ilfov (CEFIN).

Se aduce la cunoştinţa tuturor celor interesaţi că a doua etapă de vânzare prin metoda vânzării directe conform art.154, alin. (2) din Legea nr. 85/2014 se va derula pornind de la cea mai bună ofertă înregistrată la administratorul judiciar, respectiv 320.000,00 lei, la care se va adăuga TVA conform prevederilor legale ce vor fi în vigoare la data întocmirii facturii fiscale. Pasul de supraofertare este stabilit la 10% din valoarea oferită în cadrul selecţiei de oferte, respectiv 32.000,00 lei. Astfel, orice persoană fizică sau juridică interesată de achiziţie trebuie să facă SUPRAOFERTA DE CUMPĂRARE pentru un preţ mai mare decât cel din ofertă, cu respectarea pasului de supraofertare de câte 32.000,00 lei (fără T.V.A.) stabilit de adunarea generală a creditorilor. Persoanele care doresc să facă supraoferte trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: a. să achiziţioneze Caietul de sarcini în valoare de 200,00 lei de la sediul administratorului judiciar; b. să depună un dosar cu următoarele documente: carte de identitate/certificat de înmatriculare, certificat constatator de la Registrul Comerţului, delegaţie semnată de reprezentantul legal al societăţii pentru persoana care este împuternicită să depună supraoferta; c. supraoferta semnată de reprezentantul legal (ştampilată). Supraoferta trebuie să conţină preţul oferit şi modalitatea de plată propusă de ofertant; d. dovada disponibilităţilor băneşti sau scrisoare de garanţie bancară pentru preţul oferit în supraofertă, valabilă până la data plăţii; e. dovada depunerii garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de supraofertare (inclusiv TVA).

Supraofertele se depun până la data de 08 decembrie 2023, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar BIO CONSULT S.P.R.L. din mun. Piteşti, str. Maior Gheorghe Şonţu, bl. D6, sc. B1, ap.1, jud. Argeş. Supraoferta trebuie să conţină datele de contact ale ofertantului şi numele persoanei împuternicite. În data de 08.12.2023, ora 12.30 comisia de supraofertare va examina dosarele depuse de către supraofertanţi şi va proceda la întocmirea actului de adjudecare. Pentru relaţii suplimentare, necesare întocmirii ofertei de cumpărare, persoanele interesate se pot adresa administratorului judiciar al societăţii la nr. de telefon/fax 0248.217.428 sau prin e-mail la adresa: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 

Contactat telefonic, directorul Publitrans, Manuel Rotaru, nu s-a arătat interesat. Mai interesat s-a arătat de oportunitatea de a scăpa de autobuze, care sunt staționate, de peste 8 ani, în curtea Publitransului.

Hai la autobuze!


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea