Prefectul i-a premiat pe argeșenii care au impresionat prin faptele lor

 

Instituția Prefectului Argeș a acordat 14 medalii de onoare în cadrul ceremoniei de premiere organizată cu ocazia Zilei Naționale a României. În cadrul acestui eveniment, ajuns la cea de-a treia ediție, au fost premiați cele mai multe persoane de până acum.

„Sunt gesturi simbolice, sunt gesturi care au încărcătură sentimentală și sufletească mult mai mare decât valoarea materială. Acestea reprezintă simboluri ale recunștinței valorii dumneavoastră și a reucnoștinței noastre că dumneavoastră înțelegeți să vă comportați așa în viața de zi cu zi”, a precizat prefectul Radu Perianu.

 

Din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș au fost premiați:

 

- plutonierul major Cătălin Cristescu, de la Detașamentul Mioveni. Pe timpul unei excursii la muntele Athos, a intervenit la un accident rutier produs în Grecia.

- plutonier adjutant Gabriel Bădoiu - Detașamentul Câmpulung. După ce și-a luat băiatul de la școală, a observat un accident rutier în care un biciclist a fost lovit de către un autoturism. A oprit și a preluat rapid gestionarea situației.

- Iulia Mădălina Soare este voluntar în cadrul Programului național „Salvator din pasiune” și contribuie activ la siguranța argeșenilor prin intervențiile ei alături de echipajele SMURD.

Din cadrul Jandarmeriei Argeș: plutonier adjutant șef Păunescu Gheorghe Cosmin, de la Postul de Jandarmi Montan Arefu. În Sâmbăta Mare a acestui an a participat la o misiune foarte dificilă. A coborât într-o prăpastie de aproximativ 6 metri, pe Valea lui Stan, pentru a acorda ajutor unei persoane căzute.

Din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Argeș: agent Alin Perșinaru. Polițistul a intervenit imediat în momentul în care un bărbat s-a înecat cu mâncare într-un magazine. A recunoscut simptomele obstrucției căilor aeriene și a aplicat manevra Heimlich.

Din cadrul Garnizoanei Pitești:

- sublocotenent Andra-Ligia Roncea, medic specialist Urgențe . Este medicul ce face naveta de mai multe ori pe săptămână între Pitești și Spitalul din Roșiorii de Vede.

- plutonier adjutant principal Florin Cotolan. Cu o experiență de peste 30 de ani în cadrul Centrului Militar Județean, este omul care aduce la masă toți factorii în cazul unei mobilizări pentru un potențial conflict.

Din cadrul Salvamont Argeș: Andrei Nicuț, Paul Dăscălescu, Florin Popescu și Cornel Zarescu. Echipa de salvatori montani a făcut tot ce a fost posibil ca o turistă din Polonia, care și-a pierdut portofelul, toate actele, dar și telefonul mobil să își recupereze bunurile. S-a luat legătura chiar cu Ambasada pentru finalul fericit al acestei situații.

Au fost premiați și trei tineri care s-au întors acasă cu rezultate extraordinare de la Campionatului Mondial de Ashihara Karate desfășurat în Japonia: Bianca-Ioana Ivan - campioană mondială la Ashihara Karate - categoria fete juniori, Eriko Nițu - campion mondial Ashihara Karate, categoria seniori 18-44, proba new style, Ana Maria Vătafu- vicecampioană mondială Ashihara Karate, categoria cadeți.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea