A minţit Constantin Nicolescu în declaraţiile de avere şi interese? (II)

# Constantin Nicolescu a vândut cu doar 1,6 miliarde lei vechi acţiunile de la singura firmă profitabilă a familiei, firmă ce avut un profit de peste 40 miliarde în ultimii trei ani. Afacerile familiei Nicolescu au intrat în atenţia ANI în primăvara anului trecut. Acesta este acuzat că a semnat contracte, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, cu firmele la care este acţionar el sau familia. ANI a descoperit contracte de 15 miliarde care au fost direcţionate către firmele familiei Nicolescu. Deşi Constantin Nicolescu a câştigat prima rundă în procesul cu ANI,  războiul este departe de a fi câştigat. Agenţia Naţională de Integritate a facut plângere la Consiliul Superior al Magistraturii împotriva judecătoarei Corina Ioana Mureşan de la Curtea de Apel Târgu Mureş, reclamând faptul că, prin modul în care magistratul a desfiinţat raportul ANI de conflict de interese în care se află preşedintele PSD Argeş Constantin Nicolescu, practic a desfiinţat acest text de lege anticorupţie, depăşindu-şi astfel competenţele. ANI a invocat faptul că motivarea judecătoarei Mureşan a fost "în mod vădit contrară raţionamentului juridic, de natură să afecteze prestigiul justiţiei şi demnitatea funcţiei de magistrat". Singurul motiv pentru care un magistrat poate fi cercetat şi sancţionat disciplinar de CSM este "afectarea prestigiului şi demnităţii funcţiei" prin interpretarea legii "în mod vădit contrar rationamentului juridic", hotărârile sale putând fi cenzurate şi desfiinţate doar de o instanţă superioară.

Nicolescu declară în 2010 că are acţiuni la IATSA Slatina, deşi aceasta îşi transformase denumirea în Mac Auto încă din anul 2003

Societatea Mac Auto Slatina a făcut parte din Grupul IATSA, subordonată Centralei de Autoturisme până în anul 1974, când a început să funcţioneze ca reprezentantă a Uzinei "Dacia" în Slatina. În anul 1996, societatea s-a privatizat sub denumirea de IATSA SLATINA S.A, devenind, în acelaşi an, dealer Daewoo.
În 2003, societatea şi-a schimbat denumirea în MAC AUTO S.A., iar în 2006 a devenit şi dealer Renault.
Începând cu anul 2007, societatea se numeşte MAC AUTO S.R.L. şi desfăşoară aceeaşi activitatea ca şi în anul înfiinţării sale: vânzări autovehicule noi şi asigurarea service-ului în perioada de garanţie şi post-garanţie.
Reprezentanţii Mac Auto Slatina, cea care şi-a schimbat denumirea în anul 2003 din IATSA, nu au avut bunăvoinţa să-şi anunţe şi acţionarul principal de schimbarea numelui, Constantin Nicolescu declarând în 2010 că deţine acţiuni în anul fiscal 2009 la IATSA Slatina. Nici numărul acţiunilor nu corespunde, acesta declarând pentru anul fiscal 2009 un număr de 65.000 acţiuni, iar în 2010 declară 16.610 acţiuni.

Constantin Nicolescu nu ia dividende de peste 6 miliarde, dar  îşi vinde toate acţiunile cu doar 1,6 miliarde

Ce sunt dividendele? Dividendele reprezintă distribuirea de sume băneşti sau în natură către asociaţii/acţionarii unei entităţi, distribuire ce se realizează proporţional cu numărul de părţi sociale/acţiuni deţinute de fiecare asociat/acţionar.
Mac Auto Slatina, una din firmele lui Constantin Nicolescu care a avut contracte cu CJ Argeş, şi a fost amintită în raportul ANI, a avut în anul 2010 un profit brut de peste 10 miliarde lei. La finele anului 2010 Constantin Nicolescu avea 63% din acţiunile acestei firme, deci acţionar majoritar. Acesta nu a luat dividende, sau nu le-a declarat, acestea neregăsindu-se în declaraţia de avere sau interese, dar în luna martie 2011 decide să cesioneze toate acţiunile. Şocant!!! Constantin Nicolescu renunţă la 63% din acţiuni pentru doar 1,6 miliarde, circa 25% din dividendele care i-ar fi revenit doar din anul 2010.

Terenul pe care îl deţine Mac Auto Slatina este evaluat la peste un million de euro

Văzând proasta afacere pe care a făcut-o Constantin Nicolescu, am dat o fugă la locul cu pricina, şi ne-am postat în faţa societăţii. Ne-am minunat de construcţia nouă care găzduieşte două service-uri auto utilate cu aparatură de ultima generaţie, dar şi două reprezentanţe auto: Dacia şi Renault. Un domn director, tare drăguţ, deşi ne-a surprins în timp ce făceam poze la terenul pe care această societate îl deţine, dar şi la clădirile construite, ne-a informat că suprafaţa totală a terenului este de 12.000 mp, iar clădirile sunt terminate cu maxim doi ani în urmă, perioadă în care Constantin Nicolescu era încă acţionar principal. Aflând că suntem de la un ziar din Piteşti, şi vrem să vedem cum de a făcut Constantin Nicolescu o afacere atât de proastă, acesta ne-a rugat să nu mai facem poze deoarece este o proprietate privată, şi din amabil cum era, a devenit brusc foarte ocupat şi ne-a părăsit, dar fără să uite să ne mai roage încă o dată să părăsim curtea societăţii Mac Auto.
Ne-am interesat de preţul terenului din zonă, şi cel mai ieftin teren l-am găsit undeva în spatele blocurilor, pe o fundătură, nu la strada principală, aşa cum este Mac Auto, iar valoarea era de 70 euro/mp. Făcând un calcul scurt, terenul de la Mac Auto valorează minim un milion de euro.

Când Nicolescu a cesionat, contractele cu statul au stagnat, sau ANI l-a speriat?

Contractele pe care Mac Auto le-a avut în anul 2010 au totalizat peste 1,3 miliarde lei, iar în anul 2011, suma totală a contractelor cu instituţiile statului s-a redus la 750 milioane lei vechi.
Contracte Mac Auto – anul 2011:
- Hidroconstrucţia – 26.785 lei
- Hidroserv – 17. 105 lei
- Direcţia Generală de Asistenţă Socială – 8.994 lei
- Hidroelectrica – 7.617 lei
- Direcţia Statistică – 3.361 lei
- Ocolul Silvic – 3.202 lei
- Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară – 3.143 lei
- Direcţia Silvică – 2.284 lei
- Protopopiatul Caracal – 1.714 lei
- Oficiul Naţional al Registrului Comerţului – 1.258 lei

- Consiliul Local Rotunda – 547 lei
- Consiliul Local Piatra Olt – 314 lei
Contracte Mac Auto – anul 2010, an în care Nicolescu era acţionar principal:
- Hidroconstrucţia – 54. 365 lei
- APIA Olt – 17. 337 lei
- Compania de Apă – 12.075
- Hidroelectrica – 6. 921 lei
- Direcţia Generală de Asistenţă Socială – 5. 290 lei
- Hidroelectrica Bucureşti – 3. 147 lei
- Direcţia Silvică – 2.512 lei
- Direcţia Statistică – 2. 227 lei
- Consiliul Local Rotunda – 2. 178 lei
- Agenţia Naţională de Reproducere şi Selecţie Animală – 2. 151 lei
- Hidroserv – 1. 901 lei
- Oficiul Naţional al Registrului Comerţului – 989 lei
- Consiliul Local Piatra Olt – 980 lei
- Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară – 381 lei
- Oficiul de Consultanţă Agricolă – 352 lei
- Institutul de Amenajări şi Cercetări Silvice – 261 lei
- Ocolul Silvic – 124 lei.

Autopro Mond, IATSA Platforma Ştefăneşti şi Dinik Mar ARG, firme la care Constantin şi Viorica Nicolescu sunt acţionari nu au profit declarat în anul 2010

Autopro Mond Bascov, conform declaraţiilor fiscale depuse la finalul anului 2010, a ieşit cu o pierdere de 68. 103 lei, adică pierdere netă de aproape 700 milioane lei vechi.
IATSA Platformă Ştefăneşti, conform declaraţiei fiscale depusă la finalul anului 2010 are o pierdere de 995.187 lei, adică o pierdere netă de aproape 10 miliarde lei vechi.
Dinik Mar ARG, firma soţiei lui Nicolescu, la finele anului 2010 declară o pierdere de 96.499 lei, adică aproape un milliard de lei vechi.

Afacere care a avut profit colosal a fost vândută de Nicolescu cu 1,6 miliarde, dividende nefiind declarate în niciun an

În condiţiile în care toate firmele pe care le mai deţine familia Nicolescu la ora actuală sunt pe pierdere, conform declaraţiilor fiscale, ne putem închipui că această familie nu ştie să facă afaceri? Cum este posibil ca singura firmă pe profit, profit brut de 10 miliarde în 2010, 16,2 miliarde în 2009 şi 23,6 de miliarde în 2008,  să fie vândută la numai 1,6 miliarde?  Organele abilitate poate îşi vor face timp să verifice aceste societăţi comerciale şi poate că ne vor lămuri şi pe noi cum pot fi cesionate acţiunile unei firme în asemenea bătaie de joc, la un preţ la care nu poate fi cumpărat nici un apartament. Cum se poate explica această renunţare la acţiuni, în condiţiile în care numai terenul societăţii valorează peste un million de euro? Nici nu mai punem la socoteală construcţiile noi şi aparatura de ultima generaţie. Este inadmisibil ca aceste tranzacţii să rămână neverificate şi totodată aceste “donări” de acţiuni să treacă neobservate.

Cumpărăm acţiuni la MAC AUTO SLATINA

În ultima şedinţă de redacţie am hotărât să punem toţi colegii banii pe care îi avem, nu ne ajung, dar să mai completăm cu ceva credite şi să cumpărăm acţiunile vândute de Constantin Nicolescu, cu o sumă dublă faţă de cea pe care a declarat-o domnia sa. Cred că e o afacere bună să-ţi dublezi investiţia într-un an de zile, deci vechiul investitor nu va ieşi în pagubă. Vrem să cumpărăm acţiunile vândute de Constantin Nicolescu, acţiuni de la MAC AUTO. Oferim 3, 5 miliarde lei vechi.
Suntem convinşi că nu ne va băga nimeni în seamă, chiar vor râde pe la colţuri de naivitatea nostră, dar oferta noastră rămâne în picioare, şi chiar suntem dispuşi să mai negociem ceva, în plus bineînţeles.
Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea