Ministrul Economiei: “Dacia e cu 100 de euro mai scumpă pentru că nu suntem în Schengen”

 

Ministrul Economiei, Ștefan-Radu Oprea, a acordat un interviu pentru ziarul bulgar Kapital, în care a vorbit despre dezavantajele pe care le are România deoarece nu face parte din Spaţiul Schengen. Oprea a vorbit despre faptul că Dacia e cu 100 de euro mai scumpă pentru cetăţenii europeni, din cauza faptului că stă prea mult la coadă la export.

Dar discursul ministrului vine să-i convingă pe austrieci să nu se mai opună intrăii ţării noastre în Schengen.

 

“Businessul austriac, precum și cetățenii, sunt interesați ca țara noastră să facă parte din Schengen. Voi da un exemplu foarte simplu. România produce Dacia Duster, dar o vinde cu 100 de euro mai mult pentru cetățenii austrieci (și pentru toți ceilalți cetățeni europeni) care cumpără această mașină. Acești 100 de euro sunt calculați doar pentru timpul petrecut la coadă pentru export.

 

Bulgaria produce piese auto. Dacă calculăm timpul și costul pieselor care intră în Dacia Duster, produse în Bulgaria sau în alte părți ale Europei, prețul este mult mai mare decât poate fi de fapt în spațiul Schengen. Nu cred că cetățenii europeni merită asta. Totuși, se pare că guvernul austriac crede că ei ar trebui să plătească mai mult pentru fiecare produs care este fabricat în România și se vinde. Dar cred că blocada este o decizie politică.”, a spus Oprea, potrivit G4Media.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea