Ion Georgescu, despre denunțul directorului Poliției Locale Pitești: „Este ireal și face jocul cuiva”

 

Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni rămâne în arest preventiv, după ce Tribunalul Argeș i-a respins, pe 29 noiembrie, cererea de înlocuire a măsurii. Decizia instanței nu este definitivă, ea fiind atacată de către Georgescu. Urmează ca joi, 7 decembrie, să se judece contestația acestuia la Curtea de Apel Pitești.

DNA Pitești l-a trimis în judecată, la sfârșitul lunii noiembrie, pe Ion Georgescu pentru trafic de influență, în dosarul în care ar fi primit 10.000 de euro pentru a ajuta pe fiica directorului Poliției Locale Pitești, Nicolae Valerică, să se angajeze la spitalul din localitate.

 

Primarul a fost prins în flagrant, de procurorii DNA, în timp ce îi înapoia, în cadrul Primăriei Mioveni, suma de 10.000 de euro.

 

Potrivit DNA, pe 8 iunie 2023, Valerică Nicolae a făcut un denunț în care spunea că între el și primarul Ion Georgescu ar fi existat o înțelegere ca, în schimbul a 30.000 de euro, primarul să intervină la persoanele din conducerea Spitalului orășenesc Mioveni pentru ca fiica sa, Sînziana Alina Nicolae, să fie angajată în cadrul spitalului în funcția de medic chirurg.

„Probabil că am deranjat administrativ sau politic”

Ion Georgescu nu recunoaște faptele, spunând că suma de bani reprezenta doar un împrumut pe care îl primise de la șeful Poliției Locale Pitești.

Pe 7 noiembrie, Curtea de Apel Pitești a menținut, printr-o decizie definitivă, arestarea preventivă a lui Ion Georgescu până la data de 3 decembrie. Instanța a emis, la solicitarea săptămânalului „Atitudine în Argeș”, motivarea acestei decizii. Conform acestei hotărâri, în ceea ce privește declarația oferită de Nicolae Valerică anchetatorilor, primarul a susținut în fața judecătorilor Curții de Apel Pitești că „este ireală şi că este sigur că (denunțătorul n. red.) face jocul cuiva, iar în timp se va dovedi de ce”.

Avocații lui Georgescu au susțin în fața judecătorilor Curții de Apel Pitești că Nicolae Valerică ar fi făcut acest denunț „întrucât are dosare pe rolul DNA”.

„Rămâne să se mai observe declaraţiile denunţătorului care nu au valoare dinainte stabilită, ba dimpotrivă sunt supuse anatimizării, în sensul că este o persoană interesată – apărătorul fiind convins că denunţătorul a făcut acest denunţ întrucât are dosare pe rolul DNA – şi mai sunt declaraţiile medicilor care nu spun nimic despre traficul de influenţă”, se arată în dosarul Curții de Apel Pitești.

Deși avocații primarului au vrut să arate că denunțătorul este cercetat în mai multe dosare penale, instanța tot nu l-a eliberat pe Georgescu.

„Cunoaşteam cu toţii că, în afara sălii de judecată, opinia publică vorbeşte, şi se spune că acest martor denunţător este cercetat în foarte multe dosare penale, astfel că, urmează să se aprecieze şi din această perspectivă cauza”, susțineau avocații lui Ion Georgescu în dosar.

Având cuvânt, primarul de la Mioveni a precizat în fața instanței că este „nevinovat şi că are dovezi în acest sens”.

Acesta consideră că nu merită să stea în arest și că a ajuns în această situație din alte motive „Probabil că am deranjat administrativ sau politic”, a spus Ion Georgescu, conform celor menționate în dosarul Curții de Apel Pitești.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea