Filarmonica Pitești - Muzica Parisului, la sfârşit de mai 2012

Filarmonica Piteşti încheie seria recitalurilor şi concertelor lunii mai cu un recital cameral. Joi, 31 mai, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 19.00, flautistul Matei Ioachimescu şi pianista Cătălina Butcaru vă propun, în cadrul turneului naţional „Paris 2012”, pagini din  Claude Debussy, Jacques Ibert, Camille Saint-Saens, Francis Poulenc, Andre Jolivet.
Flautistul Matei Ioachimescu s-a născut la Bucureşti, într-o familie cu bogată tradiţie muzicală. A absolvit la „Universität für Musik und Darstellende Kunst” din Viena, la clasa profesoarei Barbara Gisler Haase şi s-a perfecţionat cu celebrii profesori Pierre-Yves Artaud, Heidi Peter Indermühle şi Renate Armin Greiss. Este Magister Artium al Universităţii din Viena, artist al Fundaţiei "Yehudi Menuhin" din Viena şi laureat al mai multor premii şi burse internaţionale. În perioada 2003-2010 a fost membru al Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti. A fost solist şi membru al mai mai multor formaţii camerale pe scenele importante din ţară şi din lume, precum Konzerthaus Wien, Ateneul Român din Bucureşti sau Tokyo Suntory Hall.
Cătălina Butcaru a fost admisă, la 16 ani, la Universitatea de Muzică din Viena, unde a lucrat cu profesorul Jürg von Vintschger. Şi-a aprofundat studiile cu pianista Meira Farkas, obţinând diploma de solist. Se perfecţionează sub îndrumarea marelui pedagog rus Alexander Satz, participând la numeroase cursuri de măiestrie, cu muzicieni de renume precum Dmitri Başkirov sau Andrzej Jasinski. Este laureată a numeroase concursuri internaţionale („Lira de Aur”, „Mozart”, „Viena” etc.). Cătălina Butcaru are o bogată activitate concertistică, susţinând printre altele concerte la Radiodifuziunea din Viena, Konzerthaus din Viena, sala „Martinu” din Praga, Filarmonica din Luxemburg.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea