ÎPS Calinic: „Mă simt dator față de Sfânta Muceniță Filofteia”

 

Pe 7 decembrie, Sfânta Muceniță Filofteia a fost prăznuită în noua Catedrală Arhiepiscopală din Curtea de Argeș. Spre deosebire de anii precedenți, racla cu sfintele moaște a fost scoasă în pridvorul bisericii fiind așezată într-un baldachin de lemn special realizat pentru acest eveniment.

„Întotdeauna, în lucrările pe care le-am făcut, am întrebat-o pe Sfânta Filofteia dacă este sau nu de acord și dacă ajută sau nu”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Calinic la Sfânta Liturghie oficiată de hramul Catedralei Arhiepiscopale din Curtea de Argeș.

 

De aceea, explică Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, „mă simt dator față de Sfânta Muceniță Filofteia”.

 

La Sfânta Liturghie au participat și Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului. Ierarhii au oficiat și un parastas pentru ctitorii și binefăcătorii catedralei trecuți la Domnul.

La finalul Sfintei Liturghii, în semn de recunoștință pentru sprijinul acordat Eparhiei, domnul Liviu Mușat - director al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, a primit din partea Chiriarhului Argeșean, medalia creștin-ortodoxă ,,Sf. Ierarh Iachint de Vicina”. Acesta a făcut demersurile necesare pentru obținerea finanțării necesare în implementarea proiectului de restaurare a Palatului Arhiepiscopal, a bisericii de lemn și a altor obiective din Ansamblul Vechii Catedrale Arhiepiscopale, ctitoria domnitorului Sfânt Neagoe Vodă Basarab. Tot în semn de recunoștință pentru sprijinul acordat în proiectul de restaurare amintit, doamna Mirela Tache a primit medalia creștin-ortodoxă ,, Sf. Mc. Filoteea”.

De asemenea, din partea Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic Argeșeanul a primit o plachetă de onoare pentru activitatea desfășurată în salvarea patrimoniului bisericesc din cuprinsul Eparhiei Argeșului și Muscelului.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea