Parc fotovoltaic la Budeasa. Investiție de peste 2,5 milioane de lei

 

Primăria comunei Budeasa a depus, pe 6 decembrie, la Ministerul Energiei proiectul „Capacități de producere energie din surse regenerabile de energie, pentru consum propriu în comuna Budeasa”, în vederea obținerii finanțării din Fondul pentru Modernizare al Uniunii Europene.

Proiectul este de o importanță majoră pentru că ar asigura pentru localitate independență energetică, economia la buget fiind una semnificativă.

 

„Un parc fotovoltaic cu o capacitate de 396 KW ar putea asigura iluminatul stradal și curentul electric în instituțiile publice (ex. școli, grădinițe) din comuna Budeasa. Cu speranța realizării acestui proiect, în această dimineață am aplicat pentru a obține o nouă finanțare pentru proiectul ”Capacități de producere energie din surse regenerabile de energie, pentru consum propriu în comuna Budeasa, județul Argeș”.

 

Prin înființarea unui parc fotovoltaic, comuna noastră va beneficia de o sursă de energie regenerabilă, al cărui scop este, în primul rând, de a diminua cheltuielile cu energia electrică convențională. Valoarea finanțării este de 2.578.135 lei cu TVA! Proiectul a fost depus la Ministerul Energiei”, a precizat primarul Nicolae Mihai Rachieru.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea