Proiect uriaș, pe fonduri nerambursabile, la Bradu

 

Administrația locală din Bradu a punctat, din nou, decisiv. Prin fonduri nerambursabile, va construi un Centru pentru recuperarea copiilor cu dizabilități. Un exemplu clar că, dacă edilii sunt puși pe treabă, chiar și într-o localitate bogată se caută alte surse.

Dan Stroe, primar: ”Stimați brădeni, în prezența ministrului familiei, tineretului și egalității de șanse, doamna Natalia – Elena Intotero, am semnat contractul de finanțare pentru proiectul derulat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru construirea unui “Centru de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități”, proiect în valoare de 1.928.017,76 lei.”

 

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă crearea unei infrastructuri pentru recuperarea persoanelor cu dizabilități din comuna Bradu, care să beneficieze de programe și tratamente speficifice sub îndrumarea unui personal de specialitate, având ca efect reducerea riscului de a fi părăsiți sau separați de familie.

 

Imobilul ce va fi construit, va avea urmatoarele funcțiuni:

Cabinet Psihoterapie

Cabinet Logopedie

Cabinet Medical

Birou Specialist

Terapie Ocupațională

Kinetoterapie și Masaj

Componenta programului are ca obiectiv general creșterea gradului de integrare și de acces la serviciile sociale și de inserție socio-profesională a unor categorii defavorizate, dezvoltarea unor politici active de stimulare a formalizării muncii și de creștere a impactului și calității serviciilor de asistență socială.

Prin acest proiect se urmărește rezolvarea nevoii satisfacerii cerințelelor pentru un număr de minim 45 persoane persoane cu dizabilități din comuna Bradu.

Beneficiari direcți: Prin proiect sunt vizați a fi sprijiniți un număr de minim 45 de persoane cu dizabilități care se află în evidentele centrului de asistență socială.

Aceștia reprezintă copii cu varsta între 2-16 ani, care provin din familii cu venituri sub media natională, peste 30% provenind din familii monoparentale sau cu părinți plecați în străinanate și care sunt aflați în grija rudelor.

Beneficiari indirecți: membrii familiei persoanelor cu dizabilități cuprinse în program, care beneficiază de o îmbunătățire a vieții familiale și sociale.

Data prevăzută pentru finalizarea proiectului este 31.12.2024

Finanțarea acestui proiect prin PNRR reprezintă o oprtunitate pentru comuna noastră, în crearea unei infrastructuri specifice pentru recuperarea persoanelor cu dizabilități, și ne bucurăm că putem veni în sprijinul acestora.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea