Ministerul Muncii introduce Venitul Minim de Incluziune pentru persoane vulnerabile

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunţat că de la 1 ianuarie 2024 se va implementa un nou program social, destinat persoanelor vulnerabile. E vorba de Venitul Minim de Incluziune, care înlocuieşte Venitul Minim Garantat şi Ajutorul pentru Susţinerea Familiei. Programul vine la pachet cu noi reguli pentru beneficiari.

”În acest fel se reduce birocraţia, dar cresc şi beneficiile pentru persoanele vulnerabile vizate. Copiii din familiile beneficiare de Venit Minim de Incluziune trebuie înscrişi la şcoală şi vor beneficia automat şi de bursa socială.

 

Beneficiari vor fi doar cei care au cu adevărat nevoie pentru că, odată cu beneficiile, cresc şi responsabilităţile. Cei apţi de muncă primesc sprijin din partea statului, dar sunt şi încurajaţi să îşi găsească un serviciu.

 

Venitul Minim de Incluziune se acordă şi pentru vârstnicii instituţionalizaţi care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate. Aceştia vor deveni astfel automat şi asiguraţi în sistemul.

Pentru a se integra în program, familiile cu copii beneficiare de Venit Minim de Incluziune trebuie să îi aibă pe cei mici înscrişi la şcoală. Ca o măsură suplimentară de sprijin, elevii din aceste familii vor beneficia automat şi de bursă socială. Venitul Minim de Incluziune se acordă şi pentru vârstnicii instituţionalizaţi care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate. Astfel aceştia vor deveni automat şi asiguraţi în sistemul asigurărilor de sănătate. Cei care sunt apţi de lucru vor intra automat în programele ANOFM pentru integrare pe piaţa muncii”, transmite Ministerul Muncii, pe pagina de Facebook.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea