Ministrul Muncii: “În România, vârsta de pensionare nu va creşte”

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat că în România nu va creşte vârsta de pensionare, pentru că, potrivit noii legi a pensiilor, vârsta de pensionare va fi corelată cu speranţa de viaţă a românilor, care la acest moment este sub media europeană.

”Venim în noua lege a pensiilor cu garanţia că vârsta de pensionare a românilor nu va creşte fiindcă aceasta este corelată cu speranţa de viaţă. Prin urmare, nu va putea creşte vârsta de pensionare ad-hoc fiindcă din datele pe care noi le-am analizat nu se întrevede situaţia în care speranţa de viaţă să se îmbunătăţească semnificativ până în 2050.

 

Toate datele pe care noi am lucrat pentru a finaliza legea pensiilor, fireşte, sunt de la Institutul Naţional de Statistică. Din păcate, în România speranţa de viaţă este sub media europeană, care este undeva la 80 de ani. În România, avem o speranţă de viaţă mai scăzută la bărbaţi - 71 de ani şi 9 luni - şi o speranţă de viaţă mai ridicată la femei - aproximativ 79 de ani. În medie, o speranţă de viaţă de aproximativ 75 de ani. Suntem sub media europeană”, a declarant Simona Bucua Oprescu, potrivit presei centrale.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea