Peste 1560 kilograme de carne de porc au fost donate centrelor din structura DGASPC Argeș

"Ignatul la Golești" - sărbătoare tradițională cu scop caritabil

Peste 1560 kilograme de carne de porc au ajuns astăzi în centrele de copii și bătrâni aflate în subordinea DGASPC Argeș, instituție subordonată Consiliului Județean Argeș.

“Ignatul la Golești” este un eveniment caritabil organizat de Consiliul Județean Argeș în parteneriat cu Asociația Comunelor din România, filiala Argeș.

"Mulțumesc Asociației Comunelor din România, filiala Argeș și primarilor prezenți la acest eveniment devenit deja o tradiție. Se știe că principalul scop al evenimentului este unul caritabil. Astfel, și copiii și bătrânii din centrele DGASPC vor simți bucuria sărbătorilor. Crăciunul, Nașterea Domnului înseamnă bucurie și lumină. Acum trebuie să fim cu toţii mai darnici, precum Magii de odinioară, să arătăm în jurul nostru iubire şi să oferim daruri, copiilor, bătrânilor, dar și celor mai puțini norocoși decât noi. În plus, păstrăm astfel și tradiția românească de Ignat” - Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

Alături de președintele Ion Mînzînă au fost vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Bughiu, și consilieri județeni.

Primarii și viceprimarii localităților Aninoasa, Lerești, Bălilești, Buzoești, Ungheni,  Recea, Popești, Râca, Bradu, Davidești, Mioveni, Cetățeni, Bogați, Budeasa, Rătești, Coșești, Stâlpeni, Micești, Boteni, Albota, Cuca, Priboieni, Leordeni, Călinești, Bascov, Berevoești s-au întrecut în respectarea tradiției de a tăia porcul și a prepara toate cele necesare, de Ignat.

Produsele tradiționale au fost preparate și de Muzeul Golești.

Atmosfera a fost întreținută de orchestra Doina Argeșului, condusă de dirijorul Cătălin Iancu și de profesori ai Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești.

 

Au fost prezenți și parlamentarii Cristina Stocheci, Remus Mihalcea, Nicolae Pavelescu, Aurel Bălășoiu, Ovidiu Puiu, dar și primarul Piteștiului, Cristian Gentea.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea