Cursuri de caligrafie la Școala Gimnazială Cotmeana

În luna decembrie, elevii claselor I-IV de la Școala Gimnazială Cotmeana au primit un cadou special de sărbători: un curs de caligrafie și legatorie manuală de carte.

Timp de trei zile, între 12 și 14 decembrie 2023, au avut loc la unitatea școlară din Cotmeana demonstrații de caligrafie, făcute de prof. Lucreția Picui, inițiatoarea primelor astfel de cursuri din județul Argeș, încă din anul 2014.

Elevii au aflat povestea scrierii și a instrumentelor de scris, povestea hârtiei și a cernelei, dar și povestea cărții legate manual. În cele trei zile elevii au trăit satisfacțiile scrisului frumos și  bucuria realizării unui caiet legat de mânuțele lor.

Copiii au fost captivați și de colecția de tocuri, penite, pene și calamuri și s-au bucurat că au văzut și instrumente create ad-hoc din scobitori, crenguțe si așchii de lemn.

Cu mult interes și curiozitate au participat la acest experiment doamnele învățătoare și profesori din scoala. Inițiativa acestei activități i-a aparținut doamnei învățătoare Ancuța Ciurumel, și ea o fostă cursantă a doamnei Lucreția Picui și câștigătoare a unui concurs județean de caligrafie în trecut.

"După această experiență mulți copii își vor corecta scrisul de mână, atât de necesar în procesul de învățământ, dar benefic si echilibrului psihic", a spus profesoara Lucreția Picui.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea