S-a mutat cu azilul din Ilfov în Argeș. Centrul ar funcționa fără forme legale

 

Polițiștii argeșeni au dispus o verificare la o locație din Leordeni unde există suspiciunea că funcționează un azil fără forme legale. În imobil erau adăpostiți 16 bătrâni. S-a constat că agentul economic în cauză a avut anterior un punct de lucru, în prezent nefuncțional, pe raza județului Ilfov, unde au fost descoperite „azilurile groazei”

Joi, 4 ianuarie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni s-au sesizat din oficiu referitor la posibila desfășurare de activități specifice de cazare și îngrijire de persoane vârstnice fără autorizație, la un imobil din localitatea Leordeni, efectuând verificări împreună cu reprezentanți ai mai multor instituții.

Cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști, împreună cu reprezentanții A.J.P.I.S. Argeș, I.T.M. Argeș, D.S.P. Argeș și pompieri argeșeni, au fost identificate, în patru dintre încăperile imobilului în cauză, 16 persoane vârstnice.

 

La acest moment se desfășoară verificări, pentru stabilirea legalității funcționării centrului în locația verificată, urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun, în raport de competențele ce revin fiecărei instituții cu atribuții de control.Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități pentru care legea cere autorizație ori exercitarea acestora în alte condiții decât cele legale, conform art. 348 din Codul Penal”, a transmis IPJ Argeș.

Din primele verificări ale polițiștilor s-a stabilit că persoana care se ocupă de administrarea activității, un bărbat de 66 de ani, a avut un punct de lucru pe raza județului Ilfov, care nu mai funcționează în prezent. În plus, oamenii legii au descoperit că acesta desfășoară activitatea în cadrul unei societăți care are sediul social pe raza localității Leordeni, dar la o adresă diferită față de cea în care au fost adăpostiți bătrânii.

Clădirea are 4 camere și, conform AJPIS, nu are toate condițiile necesare îngrijirii persoanelor vârstnice. La acest moment nu are licență, însă proprietarul are depuse actele în acest sens. Beneficiarii sunt toți din București, au vârste peste 80 de ani și, cei mai mulți dintre ei, nu au familii care să îi preia. Administratorul i-a mutat în Argeș de la un azil din Ilfov și a susținut în timpul controlului că săptămâna viitoare îi va muta înapoi în locația ilfoveană în care sunt îndeplinite condițiile”, a transmis prefectul Radu Perianu.

A.V.

Foto: Pro TV

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea