Adrian Cioroianu – conferință dedicată Zilei Culturii Naționale și lansare de carte la Biblioteca Județeană Argeș

Biblioteca Județeană Dinicu Golescu” Argeș organizează luni, 15 ianuarie, de la ora 12:00, în Sala de Conferințe, o întâlnire dedicată ZILEI CULTURII NAȚIONALE cu istoricul ADRIAN CIOROIANU - fost ambasador al României la UNESCO, fost ministru de Externe, scriitor și publicist apreciat, care își va prezenta cu acest prilej cartea ”Frumoasă era Sena pe sub florile mele”, apărută anul trecut la Editura ”Curtea Veche Publishing”.

Istoric, profesor la Facultatea de Istorie a Universității din București, ministru al Afacerilor Externe în perioada 2007-2008, în prezent managerul Bibliotecii Naționale a României și membru al Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, Adrian Cioroianu este autorul a numeroase volume și eseuri pe teme de istorie, geopolitică, dar și al scenariului pentru filmul documentar pe teme de istorie Un secol pentru România. Așa cum aflăm din prezentarea pe care editura o face autorului, Adrian Cioroianu „este unul dintre istoricii care au înnoit, din punct de vedere metodologic și tematic, imaginea asupra trecutului” (https://www.curteaveche.ro/p/frumoasa-era-sena-pe-sub-florile-mele).

Dintre cărțile semnate de Adrian Cioroianu, amintim: „Pe umerii lui Marx. O introducere în istoria comunismului românesc”, 2005; „Geopolitica Matrioșkăi. Rusia postsovietică în noua ordine mondială (vol. I)”, 2009; „Carol I. Primul și cel mai mare Rege al românilor”, 2015; „Maria a României. Regina care a iubit viața și patria”, 2015; „Cea mai frumoasă poveste. Nu putem evada din Istoria noastră” (vol. al II-lea), 2016; „Mihai I al României. Un rege cu onoare, loialitate și credință”, 2016; „Elena a României. Regina-Mamă, regina suferinței și a speranței”, 2018; „Elisabeta. Carmen Sylva. Prima regină a României, suverana artistă”, 2019; „Carol al II-lea. Un rege român sub povara epocii sale”, 2019; „Cea mai frumoasă poveste. O țară se construiește zi de zi” (vol. al III-lea), 2019; „Frumoasa era Sena pe sub florile mele. Notele unui ambasador român la Paris între Bataclan’15 și COVID-19”, 2023 – apărute la Editura Curtea Veche Publishing sau „Sic transit gloria mundi… Jurnalul politic al unui cincinal în trei ani şi jumătate (2000– 2004)”, 2006; „Focul ascuns în piatră. Despre istorie, memorie și alte vanități contemporane”, 2002 – apărute la Editura Polirom.

Întâlnirea cu Adrian Cioroianu la Biblioteca Județeană Argeș va fi, fără nicio îndoială, prilejul deosebit de plăcut al revederii cu unul dintre cei mai reprezentativi intelectuali români. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. La sfârșitul evenimentului, invitatul va oferi autografe celor prezenți.

ADRIAN COMAN

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea