Cel mai lung drum modernizat de Consiliul Județean Argeș cu fonduri europene a fost finalizat și recepționat

Vineri, 12 ianuarie 2024, s-a efectuat recepția la terminarea lucrărilor pentru obiectivul de investiții “Modernizare DJ 503 limita județului Dâmbovița – Slobozia – Rociu – Oarja – Catanele (DJ 702 G – km 3+824) km 98+000 – 140+034 (42,034 km) în județul Argeș”. Este al 10-lea proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020 în judeţul Argeş.

În lungime de 42 de kilometri, DJ 503 este cel mai lung drum județean modernizat prin accesare de fonduri europene de către Consiliul Județean Argeș. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 127 milioane de lei, din care: 98,4 milioane lei reprezintă valoarea totală eligibilă. 

„A fost o dorință mai veche a cetățenilor din această zonă de a avea un drum foarte rapid care să lege autostrada A1 de localitatea Giurgiu. Iată că am reușit să modernizăm acest drum foarte important, care străbate șapte localități, fiind în beneficiul atât al locuitorilor, cât și al celor care tranzitează zona de sud a județului nostru. Practic, pentru cetățenii județului Argeș care vor să ajungă la punctul de graniță Giurgiu, acest drum scurtează timpul de deplasare cu cel puțin o oră - o oră și trezeci de minute.”, a declarat președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă.

„Vreau să mulțumesc Consiliului Județean, în mod expres domnului președinte Ion Mînzînă, și întregii echipe care s-a ocupat de acest drum. În sfarșit, și comuna noastră a ajuns în secolul 21, după ce ani la rând acest drum a fost plin de gropi și de praf. Este un drum extraordinar de important, întrucât noi suntem la limită cu județul Dâmbovița. Străbunii noștri îl numeau drumul armatei. Am stat de vorbă cu cetățenii comunei Slobozia care fac naveta către Pitești și sunt foarte mulțumiți de acest drum.”, a declarat primarul Comunei Slobozia, Petre Funie.

„Era o necesitate intervenția pe acest drum. În urma lucrărilor, drumul arată foarte bine. Văd că toată lumea și-a făcut treaba. Mulțumim conducerii CJ, domnului președinte, constructorilor, proiectanților și tuturor celor care au fost implicați pentru ca acest drum care tranzitează comuna Oarja să fie la standardele europene. Este o investiție bine-venită și așteptată după foarte mulți ani”, a precizat și primarul comunei Oarja, Constantin Bîlea.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea