S-au majorat alocaţiile pentru copii!

 

Bani mai mulţi pentru copii, în 2024! Guvernul a decis să majoreze alocaţiile de stat pentru copii, la 292 de lei, pentru cei peste 2 ani şi 719 lei pentru copiii mai mici de doi ani. Vestea bună e că anual, în luna ianuarie, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează din oficiu, cu rata medie anuală a inflației.

Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu, a declarat pentru ziarul Capital că alocația pentru luna ianuarie 2024, virată beneficiarilor în februarie prin agențiile județene pentru plăți și inspecție socială (AJPIS), va fi de 292 de lei, față de circa 255, pentru copiii și tinerii cu vârste între 2 și 18 ani.

 

De asemenea, copiii care au vârsta de până în 2 ani vor primi o alocație de 719 lei, după o majorare de 88 de lei.

 

„Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației. Rata medie anuală a inflației este indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul Național de Statistică”, prevede articolul 3, alineatul 2 din Legea nr 61 din 1993., citat de Edupedu.ro.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea