”ATEMPORAL” - PRIMA EXPOZIȚIE DE PICTURĂ ȘI GRAFICĂ DIN 2024 LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ

 

Marți, 9 ianuarie, în holul central al Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, a avut loc vernisajul primei expoziții de artă vizuală din acest an intitulată ”ATEMPORAL”. Pe simeze sunt expuse în jur de 55 de lucrări din creațiile doamnelor Margareta Popescu și Ana-Gabriela Bulugea. Evenimentul a fost curatoriat de poeta și realizatoarea TV, Denisa Popescu-Martin. Lucrările artistelor sunt cu vânzare și pot fi admirate până la finele lunii ianuarie.

 

 

MARGARETA POPESCU s-a născut la Curtea de Argeş, în data de 19 octombrie 1946. A absolvit Facultatea de Arte Plastice din București, promoția 1968 – și din 1979 este membră a Uniunii Artiștilor Platici din România, Filiala Piteşti. A cunoscut vremurile cu sunet și răsunet ale artelor noastre plastice. Mai mult, a contribuit din plin la formarea unei Școli de Pictură la Pitești, în sensul romantic, simbolic al sintagmei. Expoziţii personale sau de grup: Piteşti, Argeş (1971 ~), Bucureşti (1975 ~ 2006), Constanţa (1985), Râmnicu Vâlcea (1997 ~ 2005), Craiova, Dolj (1998), Curtea de Argeş (2002, 2006). Exprimări externe: Polonia (1985), Franţa (1992, 1994), Olanda (2001, 2006), Italia (2002), Belgia (2004, 2006).

Lucrări în colecţii muzeale sau particulare din: Germania, Grecia, Republica Moldova, România, Statele Unite ale Americii. Regretatul Augustin Lucici scria în albumul ”Galeria Artiștilor Plastici Argeșeni”, publicat în 2011, următoarele: ”Creația Margaretei Popescu se descrie prin senzații de izbucniri interioare și îți dă iluzia de mișcare pătimașă, cu abatere de la linia firească la structuri diferențiate. Nu se poate hotărî când își stabilește acest gest împărțit, iar uneori fracturat într-o ispirație receptivă... Nu o interesează imaginea încremenită și mai ales exterioară a lucrurilor. O interesează gesturile lăuntrice, aspectul și procesul creator de a defini pictura, de a arunca o lumină asupra intențiilor sale picturale, de care și-a legat întreaga viață”.

ANA - GABRIELA BULUGEA este absolventă a Facultății de Drept și Științe Sociale - Specializarea ”Drept” din cadrul Universității “1 Decembrie 1918” Alba Iulia (2007) și are un masterat în “Economie și Finanțe Europene” al Facultății de Știinte Economice din cadrul Universității Pitești (2009). De asemenea, a urmat cursurile Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, având dublă specializare în “Design vestimentar” (2016 - 2019)” și ”Pictură” (2018 - 2021). Expune din anul 2021, având participări la diverse saloane și concursuri tematice, obținând diplome de participare și premii, printre care amintim: Concursul Internațional de Artă “Ion Popdan” organizat la Satu Mare - premiu: mențiune (2021); Expoziția de grup “Artema”, organizată de ”Paque Bistro”, București (2023); Expoziția de grup “Floralis”, organizată la Sala ”Dimitrie Branzda” a Grădinii Botanice din București (2023); Expoziția de grup “Secret colours” organizată la Galeria Occidentului din București (2023).

Colecția ”ATEMPORAL” cuprinde 30 de tablouri lucrate în tehnica acuarelei, uleiuri sau culori acrilice, combinând elemente ale reprezentării cu abstractizarea, invitând privitorul să facă parte din poveste. Creațiile artistei reflectă aprecierea pictorului pentru lumea naturală și surprind momente în care timpul se dilată și nu mai poate fi măsurat în minute, ci în clipe ale aternei frumuseți naturale.

ADRIAN COMAN


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea