Un sculptor argeșean la ”Vorbește lumea”, la PRO TV

 

# Din dălțile lui Marian Baciu, din Călinești, ies adevărate opere de artă!

Unde credeți că a poposit, recent, echipa de filmare a emisiunii ”Vorbește lumea”? Ei bine, la Călinești, la casa sculptorului Marian Baciu. Și a filmat acolo mult și bine, pentru că a avut ce filma! Din dălțile călineșteanului nostru ies adevărate opere de artă, iar vestea i s-a dus, iată, până la Capitală. Marian Baciu s-a școlit în tainele scuplturii la Alprom și, după ani, a ajuns la cote înalte la secția de sculptură de la Muncitoarea – Topoloveni.

 

Ambele firme au pus lacătul, închise de interese meschine sau de perderea luptei pentru supraviețuire din economia de piață. Însă talentul omului nostru nu a putut fi încuiat. Așa că a continuat să lucreze, deși bijuteriile pe care le-a ticluit, în lemn, nu au fost, întotdeauna, apreciate la adevărata valoare. Creațiile lui Marian au ajuns, în ani, atât în biserici și mănăstiri, cât și în colecții private din întreaga lume.

 

Undeva, în țară, o astfel de lucrare i-a atras atenția Damianei Păun, de la celebra emisiune a PRO-TV-ului, ”Vorbește lumea”. Aflând cine este autorul, până la înregistrarea făcută, săptămâna trecută, la Călinești, nu a mai fost decât un pas. Este posibil să îl vedem, așadar, pe sculptorul călineștean, chiar miercuri, după 10.30, la PRO TV. Felicitări!

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea