Bani în plus pentru pensionari! Ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu: EXPLICAŢII!

 

Anul 2024 vine cu veşti bune pentru pensionari, după cum a anunţat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu. Potrivit noii legi a pensiilor, statul va fi obligat ca anual să majoreze pensiile cu rata inflaţiei, plus 50% din creșterea reală a salariului mediu brut pe economie.

„Fiecare pensionar e unic și calculul pensiei fiecărui pensionar e unic pentru că depinde de numărul de puncte acumulate. Vor fi pensii cu creșteri semnificative, am explicat că aceste diferențe se vor vedea în indemnizația minimă socială, care din ianuarie va fi 2.081 de lei (150 de lei în plus n.r.).

 

Peste 1,2 milioane români primesc indemnizație socială. Diferențele în sensul bun de eliminare a inechităților, pe care noua lege a pensiilor le aduce… dacă vorbim de un român care a muncit 35 ani stagiu complet pe salairu minim pe economie, azi în indemnizatie minimă - după recalculare va avea o creștere de peste 80% a pensiei datorită punctelor de stabilitate, ajungând să aibă o pensie de peste 1.900 lei.

 

Este important ca toți românii sa știe că legea vine cu o modificare importantă și benefică fiecărui român. Majorarea pensiilor cu rata inflației plus 50% din creșterea reală a salariului mediu brut pe economie se va face în fiecare an în luna ianuarie. E o noutate pe care noua lege a pensiilor o aduce. În vechile legi era un mecanism de majorare, dar nu era precizarea că indexarea trebuie făcută în mod obligatoriu în ianuarie”, a declarat ministrul Muncii.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea