Doctorul radiolog care în timpul liber îmbracă costumul de salvator montan

 

Victor Pănuș este medic radiolog intervenționist, dar și asistent universitar la Catedra de Anatomie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Pentru că iubește muntele încă din copilărie, având o pasiune pentru cățărat și alpinism, a decis să se alăture echipei Salvamont Argeș și să îi ajute în activități. A luat parte la acțiuni mai întâi ca aspirant, iar din 2022, după absolvirea mai multor etape de evaluare, a obținut diploma de calificare în profesia de salvator montan, ca voluntar.

 

Dr. Victor Pănuș, în vârstă de 40 de ani, este din București, dar locuiește în prezent în Pitești și lucrează ca medic radiolog la Spitalul Municipal Curtea de Argeș. Atunci când timpul îi permite, Victor schimbă halatul alb cu echipamentul de salvator montan. „Solicitarea pe zona medicală și pe zona aceasta sunt cumva complementare și în general aceste activități chiar ne permit o stabilitate mult mai bună în viață. E o dată solicitarea psihică pe parte profesională, dar și solicitarea asta fizică cumva e bună pentru că te și pregătești pentru ea. E și, evident, în strictă legătură cu pasiunea pe care o am din tinerețe”, spune medicul.

 

Dr. Victor Pănuș recomandă tuturor activitatea de voluntar: „Cred că fiecare e bine să caute o activitate de voluntariat în consonanță cu trăirile lui, cu capacitățile lui și, bineînțeles, cu cunoștințele lui. Lucrul acesta face bine societății, celor pe care îi putem ajuta și nouă. Este un fel de, știți cum zice englezul, win-win. Este un lucru valoros pe care îl poți face și pentru societate, și pentru tine însuți”.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea