“MIHAI EMINESCU”- EXPOZIȚIE OMAGIALĂ LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ

 

Anul acesta se împlinesc 174 de ani de la naşterea poetului național Mihai Eminescu, cel care, potrivit lui Garabet Ibrăileanu, a reprezentat un „eveniment aproape inexplicabil în literatura noastră” şi „care a creat pe de-a-ntregul limba poeziei româneşti”.

Considerat un geniu al literaturii române, Mihai Eminescu a lăsat moştenire un corpus impresionant de opere literare, caracterizate prin profunzimea gândirii, originalitatea exprimării şi sensibilitatea artistică.

 

În opera sa, Mihai Eminescu a ilustrat într-un mod unic frumuseţea limbii române, promovând identitatea culturală şi tradiţiile naţionale. Întreaga sa operă justifică stabilirea datei de 15 ianuarie – ziua de naștere a poetului – ca „Ziua Culturii Naționale” a românilor și României.

 

În contextul acestei zile, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș a organizat o expoziție tematică. În vitrinele din holul central al instituției sunt expuse manuscrise eminesciene și ediția facsimilată a caietelor eminesciene editată de Academia Română, sub conducerea academicianului Eugen Simion. Această expoziție este un omagiu celui care a fost, este și rămâne o figură emblematică a scrisului românesc și cel mai important reprezentant al culturii noastre.

Expoziția este realizată de bibliotecara Sabina Dumitru și este deschisă publicului larg, putând fi vizitată zilnic în perioada 15 - 31 ianuarie. Intrarea este liberă.

ADRIAN COMAN

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea