Stronger Together - Centre Digitale pentru Femei în biblioteci

 

Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș a câștigat un nou proiect, de data aceasta în cadrul apelului lansat de Fundația Grupului Orange, prin Programul Centre Digitale pentru Femei (“Women´s Digital Centers”). În cadrul aplicației câștigătoare: Stronger Together-Centre Digitale pentru Femei, patru Centre Digitale pentru Femei vor functiona in patru biblioteci publice din localitatile: Pitesti, Câmpulung, Topoloveni și Merisani. Derulat pe parcursul unui an proiectul își propune să contribuie la dezvoltarea competențelor digitale, antreprenoriale și financiare a femeilor și la dotarea bibliotecilor din cadrul proiectului cu echipamente IT.

 

Prin acest proiect va fi oferit acces gratuit la cursuri de alfabetizare digitală femeilor aflate în situații vulnerabile, sesiuni de informare și educație financiară și antreprenorială. Activitățile propuse răspund unor nevoi specifice persoanelor din grupuri vulnerabile, cum ar fi adaptarea la cerințele pieței muncii sau obținerea independenței economice.

 

Implementarea proiectului de către Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș alături de bibliotecile publice din Merișani, Topoloveni, Câmpulung va completa armonios activitatea bibliotecilor prin întărirea rolului de centru educational, prin activități de susţinere a educaţiei formale, nonformale şi informale la toate nivelurile şi învăţare pe tot parcursul vieţii, asigurând resurse de învăţare, facilităţi de studiu, programe de alfabetizare informaţională şi dobândire de competenţe digitale, precum şi programe de instruire pentru dobândirea de noi abilități.

Pornim în aventura cunoașterii în 26 ianuarie 2024 la Biblioteca Orășenească Topoloveni, continuăm la Câmpulung Muscel, apoi Merișani și încheiem seria cursurilor la Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș.

Educația digitală este o prioritate pentru Fundația Orange România și vedem această educație ca pe o modalitate de a reduce diferențele dintre rural și urban sau pentru a ajuta persoanele dezavantajate să-și îmbunătățească calitatea vieții ori accesul la informație.

Pe plan local, industria IT este în continuă expansiune, iar educaţia antreprenorială şi digitală a cetățenilor reprezintă cea mai sigură investiţie pentru un viitor stabil din punct de vedere financiar.

Programul oferă acces la tehnologie şi informaţie pentru fete și femei vulnerabile, aflate în situații de risc, pentru că, alături de Fundația Orange, susținem egalitatea de șanse!

Mihaela Penaru

Biblioteca Județeană Argeș

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea