Nereguli descoperite în școlile din Argeș de Comisia de control a Prefecturii

 

Comisia mixtă de control a Prefecturii Argeș a descoperit mai multe nereguli în unitățile de învățământ din județ, în ultimele trei luni ale anului 2023.

Una dintre deficiențele constatate a fost lipsa cabinetelor medicale. „20 de școli și grădinițe fie nu aveau cabinete medicale, fie aveau cabinete medicale insuficient dotate. Nu ar trebui să trecem ușor peste această situație, pentru că acolo e primul loc în care ajunge un elev când are o problemă de sănătate”, a declarat prefectul Radu Perianu în timpul unei conferințe de presă.

 

Inspectorii de la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au verificat cantine din școli și au dat amenzi de 10.000 de lei pentru deficiențe în domeniul sanitar, pentru întreținerea necorespunzătoare a spațiilor de preparare a alimentelor. De asemenea, jandarmii au aplicat sancțiuni pentru fumatul în unități de învățământ.

 

S-au întocmit și dosare penale „În primul caz, mama unui elev a făcut sesizare la conducerea unității de învățământ, care a și confirmat faptul că acel copil a fost abuzat de colegi. S-a deschis dosar penal. În a doua situație s-a reclamat cazul abuzului unui cadru didactic asupra unui copil. Și în acest caz s-a dispus un dosar penal. De asemenea, în ceea ce privește ultimul exemplu, acest abuz, și emoțional, a fost constatat și de către specialiștii psihologici. În noiembrie, părinții a doi copii de liceu au precizat comportamente agresive la școală asupra copiilor lor, fie din partea unor cadre didactice, fie din partea colegilor. Este vorba de un liceu din Pitești și un altul din Topoloveni”, a mai precizat prefectul Radu Perianu.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea