Obligațiile proprietarilor de câini

 

 

Singura solutie pentru a ține sub control situația câinilor fără stăpân este de a acționa asupra cauzei: înmulțirea necontrolată a câinilor, ai căror pui ajung pe stradă. Pe lângă microcipare și vaccinare/deparazitare periodică, deținătorii de câini mai au o altă obligație majoră: STERILIZAREA.

„Problema câinilor fără stăpân este greu a fi stopată, cauza acestui fenomen găsindu-se în numărul mare de câini nesterilizaţi care se împerechează necontrolat, atât câini cu stăpân cât și fără. Este foarte important ca fiecare stăpân de câine să știe că înmulțirea lor, fără a avea drept se montă, este ilegală.

 

De aici pleacă poate cea mai mare problemă, fiind puțin probabil ca un stăpân să păstreze toți puii făcuți de câinii din gospodărie, deci o parte dintre aceștia vor ajunge, cu siguranță, în stradă, unde vor da naștere la alți pui.”, informează SEdC Mioveni.

 

Conform legii, persoanele fizice sau juridice, asociațiile și fundațiile pentru protecția animalelor care dețin câini de rasă comună sau metiși ai acestora au obligația să îi sterilizeze, excepție făcând exemplarele cu regim special - câinii de rasă cu pedigree.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea