Dosarul lui Tudor Valeriu-Pavel a fost înaintat Tribunalului Argeș spre judecare

# Tribunalul a respins, săptămâna trecută, cererea de eliberare provizorie a inculpatului. Marți, 15 mai, procurorii anticorupție au dispus reținerea lui Valeriu Pavel Tudor, șeful ISCIR Argeș, pentru dare de mită. Acesta este totodată candidat PDL la primăria orașului Ștefănești, Argeș, la alegerile din 10 iunie. Dosarul a fost finalizat într-un timp aproape record de procurorii DNA Pitești, cei trei inculpați fiind astfel trimiși către instanță.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:
DUMITRU DANIEL, în stare de arest preventiv, inspector de specialitate în cadrul Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (I.S.C.I.R.), în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită,
TUDOR VALERIU-PAVEL, în stare de arest preventiv, director al Sucursalei Pitești a S.C. Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune (C.N.C.I.R.) SA București, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de dare de mită,
CORNEA CRISTINA-ELENA, director al SC VANLEX INSPECT CONSULTING S.R.L, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de dare de mită.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În data de 15 mai 2012, inculpatul Dumitru Daniel, inspector de specialitate în cadrul I.S.C.I.R., a primit de la inculpații Tudor Valeriu Pavel, director al Sucursalei Pitești a S.C. C.N.C.I.R. S.A. și Cornea Cristina-Elena, director al SC VANLEX INSPECT CONSULTING S.R.L., suma de 2.000 lei cu titlu de mită. Banii au fost primiți pentru ca inculpatul Dumitru Daniel, fiind desemnat cu examinarea și autorizarea personalului de control din cadrul SC VANLEX INSPECT CONSULTING S.R.L., să favorizeze această societate comercială prin extinderea autorizației de controale în domenii aflate în competența I.S.C.I.R.
SC VANLEX INSPECT CONSULTING S.R.L. are ca acționar o persoană apropiată inculpatului Tudor Valeriu Pavel.
La momentul primirii sumei de 2.000 de lei, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante. La data de 16 mai 2012, Tribunalul Argeș a dispus arestarea preventivă a inculpaților Dumitru Daniel și Tudor Valeriu – Pavel pe un termen de 15 de zile.
În vederea confiscării, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumei de primite cu titlu de mită. La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul Serviciului Român de Informații și ai Direcției Generale Anticorupție.  Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Argeș. Instanța a respins deja prima cerere a lui Valeriu Tudor de eliberare provizorie sub control judiciar prin Hotărârea nr. 394/2012.     L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea