1 februarie 2005 – 1 februarie 2024. 19 ani de neurochirurgie la Pitești!

 

 

Avem, de 19 ani, secție de neurochirurgie la Pitești. Iar pe 2 februarie se împlinesc, de asemenea, 19 ani de la prima intervenție de specialitate. O șansă la viață primită, astfel, de mulți pacienți, atât din Pitești cât și din întregul județ. Un plus considerabil, pentru Spitalul Județean de Urgențe, printre multe minusuri!

Două persoane se află, din prima zi de la înființare și până acum, la conducerea secției: prof. univ. dr. Mihai Popescu și asistenta-șefă, Cornelia Dinculescu. Cele două persoane nominalizate mai sus sunt, de fapt, două personalități! Sunt oameni cărora multe, foarte multe persoane, le datorează viața.

 

Iar cei doi, Cornelia Dinculescu și Mihai Popescu încep fiecare zi de muncă de la zero. În fiecare zi trebuiesc salvate vieți, în fiecare zi trebuiesc găsite soluții noi la probleme vechi sau noi. O echipă care trebuie să câștige în fiecare zi, la fiecare meci.

 

Pentru noi, oamenii de rând, sună copleșitor. Însă această echipă, de la ”Neurochirurgie Pitești”, s-a obișnuit să o facă. Și nu se laudă, și nu caută cununi cu lauri.

Așadar, secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean de Urgență Pitești a fost înfiinţată în februarie 2005, având un 1 medic şi 25 paturi pentru îngrijirea bolnavilor.

Din 2006 este angajat al doilea medic neurochirurg. Activitatea operatorie iniţială s-a desfăşurat în săli de operaţie comune cu chirurgia generală . Din 2010 este amenajată o sală de operaţie numai pentru neurochirurgie,.

În prezent, Secția de Neurochirurgie îşi desfăşoară activitatea în spațiu propiu, având 25 paturi pentru îngrijirea pacienților. În cadrul secției activează 10 asistente medicale, 7 infirmiere, 3 îngrijitoare şi 4 medici neurochirurgi: prof. dr. Mihai Popescu (medic șef secție), dr. Mihalache George Constantin (medic primar), dr. Marinoaica Mihail (medic primar), dr. Goleșteanu Alexandru (medic specialist).

În ultimii ani s-a produs un salt important din punct de vedere al dotărilor cu echipamente medicale a sălii de operaţie aparţinând neurochirurgiei.

Dintre acestea, menţionăm:

• microscop operator

• trusă microchirurgie, plus clipuri vasculare

• electrocoagulare monopolară și bipolară

• aparat aspirație intraoperator

• motor pentru craniotomie

• instalaţie radiologică mobilă C- ARM

• truse chirurgicale (cerebrale, spinale)

Prof. univ. dr. Mihai Popescu - șeful secției - activitate profesională remarcabilă

Prof. univ. dr. Mihai Popescu este o persoană care se ferește de publicitate. Nici nu are timp pentru așa ceva. Dis de dimineață vizitează pacienții, apoi începe operațiile. Operații mai ușoare sau mai complicate, după caz. Apoi aleargă să pregătească studenții – viitoarele cadre medicale. Zi de zi de zi! Mihai Popescu s-a născut la data de 8 ianuarie 1957 la Teiuș, jud. Alba. Devine, în 1999, medic primar neurochirurg.

Între 2000 și 2001 aprofundează studiile la Universitățile ”Rene Descartes” și ”Pierre și Marie Curie” din Paris. În 2002, obține prestigiosul titlu de doctor în medicină, la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, din București. Vine în Pitești în 2005, de la Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Pantelimon” din București. Și rămâne aici, alături de o echipă valoroasă, în frunte cu asistenta-șefă, Cornelia Dinculescu.

Din anul 2013, dr. Mihai Popescu devine conferențiar universitar, iar din 2015, profesor. Publică, între timp, lucrări științifice în reviste de pestigiu din țară și străinătate. Îi apar cărți în domeniul neurochirurgiei. Este medaliat cu aur al Saloanelor de Cercetare și Inventică, deține un Brevet de Invenție înregistrat la OSIM, etc. Aduce, în ultimii, ani, la Pitești, somități științifice și medicale, printre care și Alexandru-Vladimir Ciurea.

19 ani de eforturi și succese medicale la Pitești! Laudele nu își au rostul. Mii de vieți salvate, mii de familii care privesc, cu recunoștință, spre holul albastru al Secției de Neurochirurgie. La Mulți Ani îngerilor albi de acolo, la multe vieți salvate! Piteștiul este pus, pe o hartă meritorie a României, și ”din cauza” Neurochirurgiei de la SJU. Care secție a depășit, cu un an, vârsta majoratului, dar care a fost matură încă din prima zi. La Mulți Ani, vă mulțumim!

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea