Argeșul are vicecampion balcanic la primul campionat de ciclocros organizat vreodată

 

Pe 20 ianuarie 2024, la Vatra Dornei, a avut loc prima ediţie a Campionatului Balcanic de Ciclocros şi de asemenea ultima etapă din Cupa României la Ciclocros, Vatra Dornei CX Cup, în sezonul 2023-2024.

Pe zona pietonală din faţa Centrului Muzeal Palatul Dornelor si-au dat întâlnire cei mai buni rideri de ciclocros din Balcani. Ei au avut de parcurs un traseu tehnic, acoperit de zăpadă, prin vechiul parc al staţiunii Vatra Dornei. La start au fost prezenţi sportivi din 5 naţiuni balcanice: România, Albania, Serbia, Moldova şi Bulgaria. Românii au dominat prima ediţie din istorie a Campionatului Balcanic de Ciclocros, câştigând 11 medalii, dintre care 5 de aur!

 

Printre câștigători s-a aflat și un argeșean. David Motoran, elev în clasa a IX-a, la Colegiul Național „Alexandru Odobescu” Pitești a obținut titlul de vicecampion balcanic la ciclocross, la cadeți.

 

„Felicitări, David Motoran, pentru titlul de vicecampion balcanic la ciclocross! David Motoran, elev în clasa a IX-a C, profilul matematică-informatică, intensiv engleză, este pasionat de acest sport dificil și solicitant. Pasiunea și dăruirea lui i-au adus, în sezonul 2023-2024, titlul de Campion in Cupa Nationala a Romaniei la Ciclocross, dupa 5 etape. Mult succes în continuare, David!”, a transmis Colegiul Național „Alexandru Odobescu”, pe Facebook.

Ciclocrosul este o disciplină de iarnă a ciclismului, care îmbină mersul pe bicicletă, dar şi alergarea pe lângă ea, pe un traseu offroad, presărat cu obstacole artificiale.

Ciclocrosul este una dintre cele mai în vârstă discipline ale ciclismului, primele evenimente de profil fiind organizate încă din anul 1900.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea