Omul de afaceri Nicolae Ivănescu a dat pe mâna poliției mai mulți braconieri de iepuri

 

Omul de afaceri Nicolae Ivănescu, zis și „Nenea”, a contribuit la găsirea mai multor persoane care braconau pe un câmp din fondul cinegetic nr 48 Ungheni, gestionat de către Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AVPS) Diana. În calitate de președinte al acestei Asociații, „Nenea” împreună cu un paznic de vânătoare au interceptat și urmărit un autoturism în care se aflau patru persoane bănuite de braconaj. Incidentul a avut loc în noaptea de 27 noiembrie 2022 când reprezentanții AVPS Diana au desfășurat mai multe activități de patrulare pe raza fondului cinegetic cu scopul prevenirii faptelor de braconaj.

Conform rechizitoriului procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, paznicul de vânătoare a observat, la un moment dat, pe câmp o mașină cu farurile aprinse și l-a anunțat și pe Nicolae Ivănescu, aflat în apropiere. Împreună au plecat spre această mașină, cu luminile de întâlnire stinse, în încercarea de a o bloca. A avut loc o scurtă urmărire pe câmpurile din Ungheni. În cele din urmă, autoturismul urmărit a rămas blocat, iar paznicul de vânătoare a anunțat organele de poliție. Ajunși la fața locului, polițiștii au găsit doi iepuri de câmp în portbagajul autovehiculului și au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj. În urma cercetărilor s-a constatat că patru inculpați, care s-au folosit de trei câini din rasa ogar, au capturat două exemplare de vânat din specia iepure de câmp. Oamenii legii au confiscat și autoturismul folosit la săvârșirea infracțiunii. Inculpații au fost trimiși în judecată, la sfârșitul anului 2023, pentru braconaj. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Costești.

 

AVPS Diana, reprezentată de Nicolae Ivănescu în calitate de președinte, s-a constituit parte civilă în dosar cu suma de 400 de euro.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea