Deputatul Miuţescu - gargară pentru reducerea aparatului de stat!

 

# Pe vremea lui Orban însă, PNL-ul făcea angajări fără număr pe principiul pile şi relaţii!

E an electoral şi, deşi acum, deputatul Adrian Miuţescu e preşedintele local al unui partid (Forţa Dreptei) care va conta puţin la alegeri, parlamentarul joacă tare şi arată bubele actualei guvernări. Invitat la Antena3 Pitești, Miuţescu a vorbit despre derapajele Puterii, dar vedem că nu îşi aminteşte că şeful Ludovic Orban rupea tot când era la guvernare. Pe vremea când Adrian Miuţscu era pe cai mari în PNL Argeş, Orban îşi angaja în instituţiile de stat toate relaţiile şi pilele. Toţ cei care lingeau clanţele pe la PNL, erau plantaţi în funcţii cheie.

 

Dar Adrian Miuţescu crede că a inventat coada de la prună şi ne vinde gogoşi electorale:

 

“Într-o situație normală, Guvernului PSD-PNL i se suia toată lumea în cap! Este război în Ucraina, dar de ce nu ați făcut reforme? De ce băgați economia românească în faliment?

Am dat exemple ce măsuri trebuiau luate: reforma administrativ-teritorială, reducerea aparatului de stat, reducerea numărului de agenții și ministere, desființarea pensiilor speciale, reducerea numărului parlamentarilor.

Nu să se majoreze taxele, impozitele, accizele, TVA. Protestatarii au venit cu asemenea revendicări, pentru că sunt probleme care macină statul românesc.

La ora actuală s-a ajuns cum zicea Băsescu: un stat gras, unde aparatul de stat o duce bine și ia salarii mari- 16.000- euro la ASF- iar populația suportă biruri și taxe.

Au promis majorarea pensiilor din septembrie, le-au promis medicilor de familie că până în iulie nu vor umbla la finanțare, dar deja se vede că nu mai au bani. Vor să tragă de timp și să păcălească în continuare oamenii.”, a spus deputatul argeşean, la postul Antena3 Piteşti.

Îi amintim însă că nici Orban nu e fată mare şi că, sub mandatul său de premier, a comis multe derapaje. Un articol publicat de Evenimentul Zilei în iunie 2020, arată exact ce făcea fostul premier liberal în plină pandemie:

“Manevrele liberale pe frontul angajărilor pe pile, cumetrii și relații au depășit orice așteptări, tocmai pentru că, în plină criză economică, oamenii se așteptau la mai mult bun simț.

Odată așezat în scaunul de premier, cu veșnica Raluca Turcan de-a dreapta sa (o personalitate politică hârșâită în problema angajărilor pe blat în timpul crizei din 2008), Orban s-a apucat, cu surprinzătoare eficiență, să încarce posturi cu oameni apropiați liberalilor. Conform surselor mass media, cele mai ample manevre de angajări au fost operate la nivelul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, unde, cu autoritatea deplină conferită de scaunul cald de premier, Orban și-a angajat nu mai puțin de 18 pile (cel puțin atâtea au găsit, deocamdată, jurnaliștii de investigații). Acest mic derapaj, de la promisiunea profesionalismului, a fost acompaniat de alt set de angajări blătuite la Fondul Român de Contragarantare, acolo unde au fost ”parcați” alți liberali cu poftă de afirmare politică și cu un album de poze care-i surprind alături de Costel Alexe sau Florin Cîțu.”


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea