Încă o arie specială de conservare în județul Argeș

De la sfârșitul lunii ianuarie 2024, au fost adăugate pe lista ariilor speciale de conservare alte 11 situri, dintre care unul este din Argeș: Râul Târgului-Argeșel-Râușor. Acesta este localizat în partea de sud a Munților Iezer-Păpușa. Acoperă o suprafață totală de 13.213 ha și cuprinde patru localități: Rucăr, Valea Mare Pravăț, Lerești, Albeștii de Muscel.

Cele 11 situri de importanță comunitară desemnate arii speciale de conservare sunt: Cheile Lăpușului, Comana,  Corabia - Turnu Măgurele, Oltenița - Mostiștea – Chiciu, Castanii comestibili de la Buia, Munții Ciucului, Râul Târgului-Argeșel-Râușor, Râul Târnava Mare între Copșa Mică și Mihalț, Târnava Mare între Odorheiu Secuiesc și Vânători, Dealurile Strehaia - Bâtlanele, Pajiștile dintre Șeica Mare și Veșeud.

România are la acest moment un număr de 222 de arii speciale de conservare, din care 13 sunt în Argeş.

„Prin competența Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, recent, s-a publicat în Monitorul Oficial nr.81/29.10.2024, Hotārârea nr.47/2024 privind ariile speciale de conservare ca parte integrantă a rețelei ecologice europene Natura 2000 în România. Prin această hotărâre, se adaugă la lista națională, încă 11 noi arii speciale de conservare, printre care şi una din Argeş, Râul Târgului-Argeşel-Râuşor. Județul Argeş are 13 arii speciale de conservare şi situri de importanță comunitară, respectiv, Munții Făgăraş, Piatra Craiului, Muscelele Argeşului, Platforma Cotmeana, Râul Vedea, Leaota, Padurea Topana, Poiana cu narcise de la Negrasi, Valea Valsanului, Vaile Bratiei si Bratioarei, Lacul Raul Doamnei, Padurea si Lacul Stolnici, şi mai nou, Râul Târgului- Argeşel-Râuşor”, a precizat, pe Facebook, Sorina Marin, șef serviciu la Direcția Biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului.

„Argeşul este unul dintre județele țării cu cea mai bogată biodiversitate, cu un municipiu, reşedință de județ, Piteşti, cu una dintre cele mai frumoase păduri urbane din țară, Pădurea Trivale. Pentru aceste considerente, autoritățile publice locale competente au obligația de a răspunde cerințelor legislației naționale şi europene, cu măsuri de conservare stabilite în planurile de management, corelate la Strategia europeană a biodiversității”, a mai spus Sorina Marin.


A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea