Votează! Nu lăsa pe altul să greşească în locul tău!

# Doar 48,13% dintre argeşeni tau mers, în 2008, la urne! Nu mai e o noutate că argeşeanul, ca tot românul, s-a cam săturat de promisiuni electorale sterile şi de candidaţi fără soluţii concrete, dar adepţi ai unei demagogii ieftine. Şi-a cam pierdut speranţa că lucrurile vor mai lua vreodată şi pentru el o turnură mai bună. Procentele înregistrate după alegerile locale din 2008 vorbesc de la sine. Doar 48,13% dintre argeşeni au mers, atunci, la urne. Un procent chiar mai mic decât media naţională, de 49,38% (40.77%  în mediul urban şi 61,26% în mediul rural).
Faptul că peste jumătate din electoratul argeşean nu s-a prezentat la urne spune multe despre dezamăgirile oamenilor. Că absenteismul masiv ar fi un vot de blam la adresa clasei politice nu e doar un clişeu! E o realitate ce n-ar trebui pusă automat pe lipsa de spirit civic a argerşeanului, în fond, oripilat de atâtea declaraţii sforăitoare ale candidaţilor care se vor primari, preşedinţi de consiliu ori consilieri locali sau judeţeni.

Ruralul bate urbanul

În ceea ce priveşte prezenţa la vot în Argeş, în 2008, împărţirea procentelor pe urban şi rural a fost similară cu cea la nivel naţional. Mobilizarea a fost, cum era de aşteptat, mai mare în mediul rural decât în cel urban, iar explicaţiile sunt două: fie consternarea şi neîncrederea sunt mai puternice la oraş, fie comunităţilele mici  de la ţară funcţionează după alte reguli care-l aduc pe alegător ceva mai uşor la urne. Cert este că în 2008, cetăţeanul de la Bălileşti, Bughea de Sus sau Căldăraru, motivat de conştiinţă sau de vreun lider local cu ceva carismă a ajuns să aleagă şi pentru piteşteanul demotivat cine-i va conduce judeţul în următorii patru ani! Şi, cel mai probabil, o va face şi la alegerile locale de luna aceasta!
Realitatea e că dacă nu votezi, altii vor decide în locul tău. Şi parcă nu-i totuna să te mai plângi de incompetenţi şi corupţi dacă tocmai i-ai reconfirmat prin faptul că ţi-ai refuzat dreptul de a-ţi spune părerea.Votează! Nu lăsa pe altul să greşească în locul tău!
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea